Gå til sidens hovedinnhold

I år kan du se Birken direkte på Østlendingen: – Vi skal levere glede, skuffelse og følelser rett hjem til folk

Artikkelen er over 1 år gammel

21. mars legger tusenvis av birkebeinere ut på den 54 kilometer lange skituren mellom Rena og Lillehammer. Kjenner du noen som skal delta? I år kan du se hele rennet og oppleve Birken-stemningen på Østlendingen.no.

For ikke bare sender vi rennet, vi setter også opp studio på Rena - og tar imot birkebeinerne når de går i mål på Lillehammer. Det blir intervjuer, innslag og tv-bilder fra flere punkter av den 54 kilometer lange traseen.

– Det er utrolig stas at vi får muligheten til å sende disse tre folkefestene som Birken er, sier ansvarlig redaktør i Østlendingen, Truls Sylvarnes.

Det er nemlig ikke bare Birkebeinerrennet vi skal sende direkte. For også Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet står på menyen for 2020.

– Birken står veldig sterkt hos veldig mange av våre lesere, og det er mange i vårt dekningsområde som har et forhold til Birken. At vi kan levere levende bilder som viser glede, skuffelse og følelser rett hjem til folk, tror jeg blir godt mottatt av abonnentene våre, sier Sylvarnes.

Treårig avtale

Etter planen er Birkebeinerrennet 21. mars første sending. Deretter Birkebeinerløpet som gjennomføres 13. juni, mens Birkebeinerrittet foregår 29. august.

Det er Birken AS og Amedia som har signert en treårig avtale som sikrer at alle sportsinteresserte fra hele landet kan følge løpene fra lokalavisenes sportsportal, Direktesport.

I 2019 ble Birkebeinerrittet vist direkte i Amedias lokalaviser. Erfaringene fra dette samarbeidet er en viktig del av grunnlaget for avtalen som nå er inngått.

Les også

Northug hinter om ny Birken-start

Amedia fortsetter satsingen på direktesendt sport

– Vi er svært fornøyde med å få formidlet våre flotte arrangement via Amedia som distributør av Birken-TV. NRK har rettigheter til å sende Birkebeinerrennet så avtalen med Amedia betyr et godt supplement som viser bredden i våre arrangement, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen i Birken AS.

Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet går over fjellet fra Rena til Lillehammer, mens Birkebeinerløpet går i terrenget rundt Lillehammer. De tre arrangementene er åpne for både elitedeltakere, mosjonister og turdeltakere. Birkebeinerrennet er eldst og arrangeres 21. mars i år for 82. gang. Alle arrangementene knyttet til Birkebeinerrittet, Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet samler i alt rundt 35.000 deltakere.

Gjennom Direktesport er Amedia allerede landets største formidler av direktesendt sport. Konsernets aviser viser blant annet samtlige kamper i Toppserien og Postnordligaen i fotball, en rekke friidrettsarrangementer, inkludert Holmenkollstafetten og Norway Cup med 800 kamper.

Kommentarer til denne saken