Bla i bildene over for å se flere motiver.

– Et flott skue, sa Polyester og Tatjana Sapphire, House of Divas, og tittet ut over paradetoget som gjorde seg klart til å forlate Stortorget. De skulle by på dragshow og dragbingo senere på kvelden.

Fremst i paraden, Anne Lise Trabandt fra Fri Innlandet (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold).

Hun mente at oppmøtet nok var litt mindre enn i fjor:

– Men jeg er glad for dem som kommer, de som stiller opp på sidelinjene og de som går i paraden. Og de som står og gruer seg og venter på å ta spranget og gå. De er like viktige, sa Trabandt.

– Hvorfor er det viktig med slike arrangementer?

– Det er for å vise at det er lov å være akkurat den du er, og elske den du vil. Uansett farge, kjønn og legning. Ikke bare for Norge men for alle andre i verden.

I fanen som hun var med på bære var det et hull som en markering på at det er mange som sitter inne og venter.

– Vi har heldigvis kommet langt i Norge. Men selv i dag er det mange som ikke tør å stikke hodet ut vise hvem man er. Å få elske den man vil er en menneskerett, sier Trabandt.

Hun slår et slag for at folk melder seg inn i FRI Innlandet:

– Det er kjempeviktig å ha noen å trekke til når du står der og ikke helt hvem du er eller når du begynner å finne ut hvem du skal være.

Hun fikk støtte av Hamar-ordfører Einar Busterud, som talte til de oppmøtte på Stortorget lørdag:

– Et viktig arrangement. Vi i Hamar ønsker å være en åpen, inkluderende og tolerant by. Også er det et bakteppe at de som er lesbiske, homofile og biseksuelle i økt grad trakassert ute i verden. Jeg nevnte i talen min Polen som et skrekkens eksempel. Det er all grunn til å stå opp mot de autoritære og undertrykkende strømningene.

– Hvordan er stoda her i Hamar, tror du?

– Det er ingen tvil om at det bedre ett det var, men antakeligvis er det ikke bra nok. Vi må få en kartlegging av hvordan det er å være LBTIQ i dette området. Det tar jeg gjerne initiativ at vi gjør sammen med nabokommunene våre. Så får vi lage en tiltaksplan ut fra det.

Else Marie Brobakken fra Furnes og Eivor Braastad fra Nes stilte i paraden i Felleskjøpet-drakter og Mari Bunes fra Nord-Odal i stilte i fargerike klær.

– Det er viktig at man støtter alle, uansett, sier Brobakken.

– Man må elske den man vil, skyter Braastad.

– Og man må gå i solidaritet med dem som ikke kan av ulike grunner, sier Bunes og legger til:

– Vi går også for dem som ikke tør.