Løten friidrett i startgropa for ny bane – ser til Trysil og Hamar

DRØMMEBANA: Løten friidrett ønsker seg anlegg av samme kvalitet som i Trysil eller her på Børstad i Hamar. I Løten er det grusbane fra 1976. Nå utredes behovet for en oppgradering av anlegget.

DRØMMEBANA: Løten friidrett ønsker seg anlegg av samme kvalitet som i Trysil eller her på Børstad i Hamar. I Løten er det grusbane fra 1976. Nå utredes behovet for en oppgradering av anlegget.

Artikkelen er over 1 år gammel

Normal levetid for ei grusbane er 20 år. I Løten er bana med rødgrus over 40 år gammel, men nå starter friidrettslaget og Løten kommune planleggingen av et nytt anlegg.

DEL

– Vi er i gang, og det er vi glad for, sier Marit Trætteberg.

Hun representerer Løten friidrett i arbeidsgruppa som er i gang med å utrede behovet for en oppgradering av friidrettsanlegget. Mulige løsninger og antatte kostnader skal synliggjøres, slik kommunestyret ba om før jul, før politikerne får et konkret forslag på bordet.

– Vi ser litt til Hamar, der friidretten nærmest lå nede. De fikk et kjempeoppsving med ny bane, og neste år arrangerer de NM, sier Marit Trætteberg.

Hun er ikke i tvil om at bedre bane vil være et stort løft for Løten friidrett, men også andre grupper vil ha glede av et oppgradert anlegg i Løten sentrum, med kort veg til ny Tuftepark og Ungdommens hus.

– Vi tror anlegget vil bli nyttig for flere, sier Trætteberg.

Det gjelder både trimgrupper og uorganisert aktivitet, men friidrettsanlegget vil også være egnet for basistrening for de fleste idretter.

Går for seks baner

En utvidelse av dagens anlegg til åtte fulle løpebaner, som på Børstad i Hamar, er likevel ikke nødvendig, mener arbeidsgruppa. De viser til Trysil, som har seks hele baner, slik Løten har i dag.

Mens Trysilgutten IL eier bana si selv, er det Hamar kommune som eier og drifter Børstad-bana. Arbeidsgruppa anbefaler at denne modellen videreføres også i Løten.

Kastbana for diskos og spyd må utvides og sikres, og det er behov for en bod for utstyr, slik at dette lett kan tas inn og ut av bana. Bedre forhold for hopp er også et ønske.

Arbeidsgruppa peker videre på at trening og aktiviteter for funksjonshemmede ikke er mulig slik forholdene er i dag.

Ønsker fast dekke

Ole Petter Sandvik fra Norges Friidrettsforbund har bidratt med innspill til arbeidsgruppa. Han opplyser at det er 700 grusanlegg i Norge, og at mange av disse er gjengrodde. Fast dekke krever også vedlikehold, men mindre i det daglige.

Kostnadsoverslag gjenstår, men Sandvik antyder en prislapp på rundt 400 kroner per kvadratmeter. For mindre anlegg blir det en noe høyere enhetspris.

LES OGSÅ: Bred enighet om Tuftepark i Løten

Artikkeltags