257 idrettslag i Hedmark får utbetalt 16 millioner kroner før jul - sjekk hvilke her

257 idrettslag i Hedmark får 16 millioner kroner, og pengene utbetales i midten av desember.

257 idrettslag i Hedmark får 16 millioner kroner, og pengene utbetales i midten av desember. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet torsdag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2018. 257 idrettslag i Hedmark får 16 millioner kroner, og pengene utbetales i midten av desember.

DEL

Totalt får norsk idrett utbetalt 518.567.968 kroner basert på regnskapsåret 2017. Idrettslagene får 377 millioner kroner til fordeling – cirka 24,2 millioner kroner mer enn de fikk i fjor.

Det er likevel langt fram før vare- og tjenestemomsen til norsk idrett dekkes fullt ut. For regnskapsåret 2017 ble det søkt om 695,6 millioner i refusjon for vare og tjenestemoms i norsk idrett.

Avkortningen for 2018 er på 25,5 prosent av søknadsbeløpet.

Se oversikt over tildelingen fylkesvis og idrettslag sortert i alfabetisk rekkefølge her

– Dette er naturligvis gode tall, og Norges idrettsforbund er godt fornøyd med økningen fra i fjor. Likevel kan vi ikke være fornøyde så lenge ordningen ikke er rammestyrt og ikke dekker 100 prosent av kostnadene idrettslagene har på vare og tjenestemoms. Det er og blir urettferdig at frivillige organisasjoner skal «sponse» staten med moms – særlig når private selskaper får refundert all moms, og myndighetene ikke betaler den. Da blir løypemaskinene til hotellet og kommunen billigere enn den idrettslaget må kjøpe. Sånn skal det ikke være, sier Tom Tvedt.

– Det jobbes godt for å gjøre denne ordningen enda bedre, og det er bra. Disse pengene gjør at idrettslagene kan bruke mer penger og ressurser på idrettslig aktivitet. Vare- og tjenestemomskompensasjon er blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene. Når ordningen blir rammestyrt og dekker 100 prosent, vil den sørge for at idrettslagene ikke betaler avgift på frivillig arbeid, framholder Tvedt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken