(Hamar Dagblad)

- Mottagelsen fra befolkningen i Innlandet har vært over all forventning. Vi føler oss beæret over at så mange allerede har tatt turen innom, sier Jens Listrup, varehussjef.

LES OGSÅ: Folk strømmer til Ikea

10.000,- til besøkende nummer 100.000

Ikea definerer markedsområdet sitt i Innlandet til 150.000 husstander og 327.000 innbyggere. I løpet av de fire første åpningsukene har 89.000 av disse vært på besøk. Det betyr at hele tjuesju prosent av alle som kan krype og gå i Innlandet allerede har testet ut stoler og senger i Ringsakers nye storstue. På torsdag venter varehuset sin besøkende nummer 100.000 og varehussjefen står klar med en gledelig overraskelse.

LES OGSÅ: På studietur til Ikea

- Når gjest nummer hundretusen kommer en gang i løpet av torsdagen spretter vi frem med et gavekort på titusen kroner til den heldige, smiler Listrup lurt.

Stor interesse fra hele regionen

Ikea Ringsaker er møbelkjedens sjuende varehus i Norge og det første som ikke ligger i tilknytning til en storby. Varehuset i Nydal belager seg sånn sett på trafikk fra større områder enn det Ikea for eksempel er vant til i Oslo. Selv om det er hamarsinger og brumunddøler som topper besøkslisten har interessen vært stor fra hele region Innlandet.

- Naturlig nok er det flest av våre nærmeste naboer som foreløpig har besøkt oss, men vi er veldige glade for å se at vi er aktuelle for hele regionen og at folk ser ut til å være glade for at vi har kommet nærmere, sier Listrup.

LES OGSÅ: Første Ikea med egen traktorparkering

Topp ti-listen over steder Ikea-kundene kommer fra viser også at hyttefolket stopper på veien. Oslo tar nemlig niende plass, foran Ikea Ringsakers nabo Moelv til sammenligning.

- Hytteeierne er en viktig målgruppe for oss og det er veldig gledelig å se at vi og Ringsaker blir en destinasjon på veien til fjells, sier Listrup.

Topp ti steder Ikea-kundene kommer fra:

1. Hamar

2. Brumunddal

3. Furnes

4. Lillehammer

5. Ottestad

6. Gjøvik

7. Elverum

8. Ridabu

9. Oslo

10. Moelv