Gå til sidens hovedinnhold

Ingen bønn for Norge: Magesjau-hotellet i Kairo neste stopp ved seier

Den norske VM-troppen må flytte til det svært omtalte Kairo-hotellet dersom Norge spiller seg til semifinale. Der er det magesyken som truer.

Slår Norge Spania onsdag, blir det endringer i opplegget. Da forlates idyllen ute ved Giza-pyramidene for denne gang.

– Absolutt, alle semifinalelag skal bo på samme hotell, sier Jessica Rockstroh i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) til NTB.

Det har vært svært mange magesyke spillere på Marriott Zamalek-hotellet i flere dager. Slovenia fikk et stort utbrudd. Flere andre lag har vært rammet til dels hardt.

5-stjernershotellet (1078 rom) har blant annet to større blokker med 20 etasjer hver, og alle som bor der, er avhengig av å bruke heis ofte.

Lagene spiser i to store lokaler. Det er der flere deltakere har vært kritiske til smittevernhåndteringen, blant annet blant de ansatte.

Trener i kne

Tirsdag ble det klart at Danmarks trener Nikolaj Jacobsen var et nytt offer.

– Jeg håper jeg er i bedring, men jeg er fortsatt meget dårlig i magen. Det er hyppige toalettbesøk. Heldigvis har den verste kvalmen gitt seg, sier han til avisen Ekstra Bladet.

Slovenia antydet at de var utsatt for smitte med overlegg før Egypt-kampen.

– Konspirasjonsteorier vil jeg ikke gå inn på. Egypterne har behandlet oss godt. Vi har tatt alle forholdsregler, men det er tydeligvis ikke lett å unngå dette, sier Jacobsen.

Nede for telling

Danmarks stjerne Mikkel Hansen ble helt utslått av sykdom i nesten to døgn. – Det er noe av det verste jeg har vært med på, sier han ifølge danske medier.

Norge klarte å få utsatt flyttingen til etter en mulig kvartfinale. Den norske troppen hadde tirsdag to representanter på rekognoseringstur på sentrumshotellet.

Alle VM-kvartfinalene spilles onsdag. Semifinalene er lagt til fredag før medaljekamper søndag. Norge jakter på sin første tittel etter tap i finalene i 2017 og 2019.

Kommentarer til denne saken