Det ble klart da Norges Skiforbund presenterte sitt uttak onsdag.

15 år gamle Ingrid Låte fra Strandbygda er klar for sin verdenscupdebut. Hun har tidligere kun deltatt i kontinentalcupen.

Ingrid er et av de største kombinerttalentene på jentesiden i Norge, og gjorde nylig det bra i juniorverdensmesterskapet i Canada, og har til tross for sin unge alder, allerede hatt flere representasjonsoppgaver.

Flere kommer det nok til å bli for jenta som har bestemt seg for å flytte til Trondheim i august.

Den reflekterte tenåringen føler at det vil være best for hennes utvikling å bli en del av kombinertmiljøet ved Heimdal videregående skole og Granåsen Skiteam.

– Både skolen og teamet har et veldig bra opplegg. Det er også et godt jentemiljø i Trondheim, ettersom flesteparten av landslagsjentene bor der. Det er også et stort pluss at de nettopp har tatt i bruk to nye og moderne hoppbakker, sa Ingrid til Østlendingen i februar.

De kvinnelige kombinertløperne innleder Kollen-rennene med provisorisk hoppomgang onsdag. Torsdag er det renn. Der skal blant annet VM-dronningen Gyda Westvold Hansen fra Dalsbygda, samt sju andre løpere i aksjon.

– VM er årets store høydepunkt. Derfor er jeg stolt over at jeg klarte å omstille når problemer oppsto. Det er alltid noe ekstra med et VM. Jeg klarte å gjøre det jeg har trent på, og ikke latt meg påvirke for mye av det som skjer rundt, sier Gyda

Her er det norske uttaket:

Kvinner:

Ida Marie Hagen, Mille Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Marte Leinan Lund, Mari Leinan Lund, Hanna Midtsundstad, Ingrid Låte, Kjersti Græsli.

Menn:

Jarl Magnus Riiber, Jens Lurås Oftebro, Espen Andersen, Jørgen Graabak, Simen Tiller, Andreas Skoglund, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Sebastian Østvold, Marius Solvik.

Kvinnenes kombinertrenn torsdag er historiens første i Holmenkollen. For kvinnene er det ett individuelt renn, mens mennene har to individuelle renn i nasjonalanlegget.

(©NTB)