Politiet melder mandag formiddag at det i løpet av helgen har vært et innbrudd på en byggeplass på Vestad i Elverum.

Det er en verktøycontainer som er brutt opp, og politiet opplyser at det er tyveri for anslagsvis 150.000 kroner.

– Dette har skjedd i løpet av helgen. Det var arbeidere som kom tilbake på jobb som meldte fra til oss, opplyser operasjonsleder Haagen Løvseth til Østlendingen.

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 07.25 mandag morgen, og politiet har vært på stedet i Meierigata og gjort åstedsundersøkelser.

Østlendingen har vært i kontakt med byggeplassleder Bjørn Thore Ottershagen på stedet, som naturligvis synes det er kjipt at verktøyet er stjålet.

Likevel virker det ikke være noe han bruker vanvittig med krefter på å tenke på.

– Politiet gjør det de kan, ellers er det ikke så mye vi får gjort annet enn å fortsette på den jobben som skal gjøres her, sier byggeplasslederen.

Ellers i Innlandet er det meldt inn flere innbrudd på byggeplasser til politiet.

– Det er totalt seks steder det har vært innbrudd på, som Gausdal, Follebu og Skei. Det er verktøy som er stjålet der også, og det dreier seg om summer på flere hundre tusen, sier Løvseth.

Der har flere meldt ifra at det har skjedd i løpet av natten.

– Ser dere en sammenheng her?

– Det er litt for tidlig å si noe om. De andre (i Innlandet) er tett på hverandre, og Elverum er langt unna. Så det må litt flere undersøkelser til, før vi begynner å sammenligne. Per nå er det ingen antakelser at det har noe sammenheng.

Det er opprettet sak på innbruddet, og politiet i Elverum skal etterforske saken videre.