Elvias gjennomsnittskunde skal ha 1.205 kroner i «rabatt» fra staten på grunn av de ekstraordinære strømutgiftene i desember, viser utregningene de har gitt til TV 2.

Strømstøtten dekker en del av strømforbruket opptil 5.000 kilowattimer i måneden. Elvia og landets andre nettselskap har fått i oppdrag å regne ut hva den enkelte kunde skal ha i støtte i desember, januar, februar og mars.

Nettselskapene sender opplysningene videre til alle kraftselskapene i sitt område. De legger beløpet inn på en egen linje på fakturaen, som skal betales i januar. Beløpet kunden har krav på trekkes automatisk fra nettleien.

Ifølge utregningene gir forbruk på 5.000 kilowattimer i måneden 3.683 kroner i støtte, mens de som bruker ned mot 220 kilowattimer får kun 162 kroner i støtte.

Støtten er målt ut ifra forbruk og ikke regningen. Det betyr at de med dyr avtale får lik støtte som de med billigere avtaler.

– De som har vært så heldige å binde prisen på en veldig lav kilowattimepris vil få en netto strømregning, altså utbetalt penger, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia til TV 2.

(©NTB)