– Nå er det alvor. Det siste døgnet er det registrert 700 nye smittede i Norge, og hver dag våkner vi til nye smitterekorder, sa helseminister Bent Høie (H) på tirsdagens koronapressekonferanse.

Han viste også til at alle fylker nå opplever økt smitte.

– Fortsetter denne utviklingen, går helsetjenesten ned i knestående, sånn som vi ser at skjer i land etter land i Europa, sa Høie.

Regjeringen innfører denne uka nye koronatiltak som følge av den alvorlige smittesituasjonen, opplyste helseminister Høie tirsdag.

– Smitten sprer seg så fort, og sporing er så krevende, at vi ikke kan se om tiltakene fra forrige uke er tilstrekkelige, sa helseministeren på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag ettermiddag.

– Derfor kommer det nye innstramminger denne uka, la han til.

De nye tiltakene kommer etter at det den siste tiden er meldt om stadig flere koronatilfeller.

– Vi er i annen bølge

Helseminister Bent Høie (H) sier Norge har kontroll på koronaviruset, men at vi er i en presset situasjon.

– Vi er i annen bølge, sier helseministeren.

– Skal vi klare å lykkes med dette en gang til, er det viktig at hver enkelt av oss nå ser at vi er i en veldig alvorlig situasjon. Vi er inne i annen bølge, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge tirsdag.

Der varslet han at regjeringen allerede denne uken kommer med nye koronainnstramminger for å begrense smitte. Han fortalte at de blant annet ser på områdene det fortsatt er mye smitte.

– Det handler om sammenhenger der vi møter mange mennesker, og det er også knyttet til reisevirksomhet internasjonalt, spesielt arbeidsreiser fra Europa – der er det en veldig høy smitterisiko.

Så presiserte statsråden om viktigheten av at alle hjelper til med å begrense smitten.

– Vi har fortsatt kontroll, men vi er veldig presset. Det betyr at dersom ikke kommunene klarer å holde testing, sporing og isolering oppe som aktivitet, så er det begynnelsen på å miste kontrollen.

– Derfor er vi helt avhengig av alle følger de fire hovedrådene: Holde seg hjemme hvis de er syke, vaske hendene, holde god avstand og begrense antall mennesker man møter.

(©NTB)