– Innlandet må være noe mer enn en transportåre mellom Viken og Trøndelag

STORE MULIGHETER: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (til venstre) og fylkesmann Knut Storberget er enige om at det nye fylket har store muligheter når det gjelder å legge til rette for et godt liv for befolkningen her. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

STORE MULIGHETER: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (til venstre) og fylkesmann Knut Storberget er enige om at det nye fylket har store muligheter når det gjelder å legge til rette for et godt liv for befolkningen her. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Både Innlandets fylkesordfører Even Aleksander Hagen og fylkesmann Knut Storberget er opptatt av de 370.000 innbyggerne som bor i det nye fylket. – Innlandet må være noe mer enn en transportåre mellom Viken og Trøndelag, fastslår Storberget.

DEL

Konferansen Agenda Innlandet, som er beskrevet som en kickstart for det nye fylket, ble arrangert i Hamar kulturhus tirsdag med over 500 deltakere, mange av dem samfunnstopper både fra privat og offentlig sektor. Den mest prominente gjesten var statsminister Erna Solberg (H).

– Har dere trua? spurte fylkesmann Knut Storberget og ble møtt av et rungende ja fra salen.

Storberget sier at det er nå det gjelder. Innlandets momentum er nå.

Ikke nok med samferdsel

– Det er nå vi har muligheten til å skape noe nytt til glede for alle dem som bor i det nye fylket. Det er vel og bra med dobbeltsporet jernbane og nye veger, men vi må også være opptatt av kvalitetene for dem som bor her. Innlandet må være noe mer enn en transportåre mellom Viken og Trøndelag. Vi må gi folk gode grunner til å stoppe her og bli her. Da er arbeidsplasser og kompetanse viktig, sier Storberget, som mener det er helt avgjørende at Høgskolen i Innlandet når målet sitt om å bli universitet.

– Selv om det var et tilbakeslag at den sakkyndige komiteen underkjente søknaden, er jeg sikker på at høgskolen når målet sitt om å bli universitet. Det er viktig at hele Innlandet backer høgskolen i dette arbeidet, sier Storberget.

Har også store utfordringer

Fylkesmannen er klar på at Innlandet også har store utfordringer det må jobbes med.

Han trekker fram alle barn som vokser opp i voldelige hjem, alle ungdommene som faller utenfor arbeidslivet, og den økende andelen eldre i Innlandet.

– Det offentlige må organiseres bedre for å hjelpe innbyggerne bedre, påpeker Storberget.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen påpeker at Innlandet har alle muligheter, så gode at den nye fylkeskommunen har valgt «Eventyrlige muligheter» som sitt slagord.

Artikkeltags