Innlandets musikkommune 2019 er kåret, her er vinneren

Innlandet musikkråd har kåret Elverum til Innlandets musikkommune 2019.

DEL

Torsdag skulle et egentlig ha vært årsmøte i Innlandet musikkråd med utdeling av pris og heder til Innlandets musikkommune 2019. Sånn gikk det ikke takket være koronakrisen.

I stedet ringer Trond Eklund Johansen, daglig leder i Innlandet musikkråd til Østlendingen og forteller den gledelige nyheten for musikklivet i Elverum.

Var ikke i tvil

Han opplyser at styret i Innlandet musikkråd ikke var i tvil da nominasjonen fra Elverum musikkråd kom inn.

– Vi mener Elverum kommune fortjener å bli Innlandets musikkommune 2019. Elverum kommune jobber godt med å ta vare på musikklivet i kommunen, og det legges ned store midler til drift av de forskjellige lagene og utbedring av øvings- og framføringslokaler. I tillegg har kommunens musikkliv lange tradisjoner knyttet opp mot lærerhøgskolen og folkehøgskolen, der musikk har stått sentralt. I Elverum kommune ser man verdien av å bygge gode rammevilkår rundt kulturlivet. Det lokale kulturlivet føler at de blir satt pris på ved at det blir avsatt midler til frivilligheten. Det lokale kulturlivet og de frivillige lagene blir i stor grad hørt i saker som omhandler kulturlivet, heter det i uttalelsen fra styret i Innlandet musikkråd.

Ny pris

Innlandets musikkommune er en nystiftet pris i anledning musikkrådets 40-årsjubileum.

Her er noen av momentene musikkrådet la vekt på da Elverum ble kåret til Innlandets musikkommune 2019:

  • Elverum har et rikt frivillig kulturliv med 30 lag og foreninger som har sang og musikk som aktivitet. Ti sangkor, seks korps, ett storband, drilltropp, tre teaterlag (to barnemusikkteater), flere spell- og bygdedanslag og også større arrangører som Festspillene i Elverum. Det er videre et aktivt band- og øvingsfellesskap i Ungdommens hus, som kommunen driver.
  • Kulturskolen i kommunen har stor aktivitet.
  • Ungdomssymfonikerne er en viktig del av Festspillene i Elverum.
  • Hedmark musikkarkiv holder til på Anno Glomdalsmuseet i Elverum.
  • Kultursjef i Elverum kommune Line M. Rustad jobber mye sammen med Elverum musikkråd for god tilrettelegging og godt samarbeid.
  • Elverum musikkråd har fått tildelt midler fra kommunen for å utføre akustikkmåling i flere lokaler.

Artikkeltags