Gå til sidens hovedinnhold

Innlandsbilder: Soleklar vinner i januar

Betina Siebrandt fra Lillehammer tok det beste bildet i fotokonkurransen til Innlandet fylkeskommune i januar.

Det kom inn 214 bidrag som ble med i årets første vurdering i fotokonkurransen Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet. Av disse ble 24 bilder plukket ut for avstemming på nett der «Når solen går» stakk av med flest stemmer.

Hele 325 personer stemte på akkurat dette bildet, noe som gjør det til en soleklar vinner i januar.

Bildet er tatt 3. januar på Sjusjøen i Ringsaker.

Prosjektleder Jørn Øversveen er glad for den store oppslutningen om konkurransen, men vil gjerne ha tilsendt flere bilder med mennesker og aktiviteter.

Innlandet fylkeskommune arrangerer konkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Prosjektet Innlandsbilder skjer i samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune, Kunstbanken, fotograf Arnfinn Johnsen, Østlendingen og Gudbrandsdølen Dagningen (GD), som har presentert og kommer til å presentere månedsvinnere helt fram til konkurransens slutt i mars neste år.

Alle månedsvinnerne får en liten overraskelse i posten.

Vinnerne går også videre til den store årsfinalen i mars 2021 der det beste innlandsbildet skal kåres. Førstepremien er på 10.000 kroner, andrepremien på 5.000 og tredjepremien på 2.000 kroner.

– Bildet skal vise noe som får oss til å tenke «dette kjenner jeg meg igjen i. Dette kan jeg stå for». Og den følelsen skal man kjenne på enten man bor i Eidskog, Vågå eller i Sørskogbygda. Juryen har sagt de gjerne vil ha naturbilder, men et må være bilder som inkluderer, sier Øversveen om bidragene de ønsker seg til konkurransen.

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå.

Øversveen minner om at de ønsker seg flere bilder i denne delen av konkurransen.

Kommentarer til denne saken