– Montert DAB-adapter i 30–40 biler

DAB-ADAPTER. Verkstedansvarlig Axel Slettan på Mila Bil har hendene fulle med å motere DAB-aadaptere i biler med FM-radioer.

DAB-ADAPTER. Verkstedansvarlig Axel Slettan på Mila Bil har hendene fulle med å motere DAB-aadaptere i biler med FM-radioer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er mange gode løsninger på biladaptere som er greie å montere. Men jeg har sett eksempler på ledninger som slenger løst i bilen når folk gjør det selv.

DEL

Det sier verkstedansvarlig Axel Slettan i Mila Bil på Tynset.

Han anslår at de siden årsskiftet har montert DAB-adaptere i cirka 30–40 biler.

– Det blir nok godt over det dobbelte når det nærmer seg 26. april. På nyere biler med USB-port originalt er det bedre muligheter for komplette DAB-radioer. Da har en mulighet for internettilgang til DAB, men må ha en multimediespiller med blåtann som takler det. Det enkleste for de fleste er en DAB-adapter, sier han.

Slettan understreker også at det er viktig å kjøpe en adapter med god antenne.

 – Jo bedre antenne du koster på deg jo bedre signal får du, slår han fast.

Antennen skal som regel plasseres i høyre kant av frontruta. Det er ikke noe som heter halvgodt mottak ved DAB-sendinger, slik som det er ved FM som kan tas inn skurrende og dårlig når signalet er svakt. Derfor er det svært viktig at antenna er godt og riktig montert.

– Vi har mange utgaver av DAB-adaptere i forskjellige prisklasser. De rimeligste kommer på snaue 2.000 kroner og de dyreste i underkant av 3.500. Selv om det er noen som monterer adapteren selv bestiller langt de fleste den ferdig montert for at det skal se ordentlig ut, sier Slettan.

Artikkeltags