Mener dårlig bredbåndsdekning kan føre til klasseskille: – Vil investere en halv milliard

BREDBÅND TIL ALLE:  - Aktiv politikk må til om vi skal sørge for bredbånd til alle, sier tortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (Ap).

BREDBÅND TIL ALLE: - Aktiv politikk må til om vi skal sørge for bredbånd til alle, sier tortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (Ap). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Arbeiderpartiet foreslår å investere en halv milliard kroner i bredbånd i sitt forslag til statsbudsjettet, sier stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen.

DEL

Det er 430 millioner kroner mer enn Høyre/Frp-regjeringen.

– Aktiv politikk må til om vi skal sørge for bredbånd til alle, eksempelvis på Kvikneskogen, i Østerdalen eller i Solør, sier Sandtrøen.

– Da vi bygde ut telefonlinjer og strømnett i Norge, var vi bestemt på det skulle komme alle til gode. På samme måte trenger folk i hele landet internettilgang i dag. Frp/Høyre-regjeringen aksepterer at det kan bygges opp et nytt klasseskille med sin passive holdning om at markedet i praksis skal ha ansvaret for utbygging av bredbånd alene, fortsetter han.

Sandtrøen påpeker at tilgang til internett på flere måter har blitt grunnleggende infrastruktur i dagens samfunn.

– Enten det er unger som skal gjøre lekser, eller bønder som må levere informasjon om driften, må de i stadig økende grad gjøre dette på nett. Helt siden andre verdens krig har vi vært bestemt på at folk skal kunne bo og ha de samme rettighetene i hele landet. Når regjeringen mener markedet nå skal ha ansvar for grunnleggende infrastruktur, settes denne seieren i praksis på prøve.

Sandtrøen mener det kan oppstå et klasseskille mellom familier og personer som har tilgang til nett som grunnleggende infrastruktur, og de som ikke har det.

– For Arbeiderpartiet er det avgjørende at vi skal ha arbeidsplasser og kunne bo i hele landet vårt. Derfor mener vi det er bra og riktig at fellesskapet sørger for en skikkelig investering i den nødvendige infrastrukturen med bredbånd, fastslår han.

Artikkeltags