– Vi kommer til kirka på de store høytidsdagene i livet vårt, men det er godt å bare kunne leke litt, også!

Det sier Elisabeth Vestgård, kapellan og menighetspedagog i Løten, mens hun leker seg med rare hatter utenfor Løten kirke – til ære for avisa og for å fortelle om planene for søndag 27. februar. Da blir det gudstjeneste med karneval, til glede for alle som liker å kle seg ut.

Og kanskje til forargelse for noen få, som ikke synes at det passer seg å se presten utkledd som klovn eller heks.

– Eller kanskje jeg skal ta på denne, en cowboyhatt? spør Elisabeth og trekker flere kostymer opp av sekken.

– Nei, du er ikke utkledd med en cowboyhatt. Ikke i Løten, sier journalisten.

Da ler presten godt.

– Jeg må være litt forsiktig, så jeg ikke støter noen.

Rom for latter og tårer

I høst inviterte hun til Halloween-gudstjeneste. Noen mumlet nok litt da, om hva det var slags skikk å dra inn i kirka, men Elisabeth Vestgård er trygg i sin tro på at det er høyt under taket og plass til både latter og tårer i det hellige rommet.

– Vi har invitert alle fem- og seksåringer spesielt, men det er åpent for alle. En kan kle seg ut litt eller mye, og de som vil kan komme litt før gudstjenesten og få ansiktsmaling, sier presten.

Selvsagt er det også mulig å komme som en er. Poenget er å finne på noe hyggelig sammen i det som er den første helga i vinterferien.

– Vi ønsker jo at alle skal komme til Løten kirke, uavhengig av tro og bakgrunn, sier Elisabeth.

Er fortsatt student

Nå er det snart to år siden hun ble tilsatt som kapellan i Løten. Ved siden av full jobb har hun vært 50 prosent student ved teologisk fakultet på Universitetet i Oslo. Den 18. juni blir hun ordinert som prest. Det er en dag Elisabeth Vestgård gleder seg til, like mye som hun gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg stortrives i Løten og skal bli i Løten, sier 60-åringen fra Tjøme.