Telenor-trøbbelet i Tylldalen: – Kan få alvorlige konsekvenser

– Dårlig mobildekning kan fort få alvorlige konsekvenser. Jeg vil oppfordre alle bygder i Tynset som har et stort problem med mobildekningen om å videreformidle det til meg for å sette et felles trykk på Telenor.

DEL

Det sier ordfører Merete Myhre Moen.

Viktig i beredskapssammenheng

Etter vedvarende trøbbel med mobildekningen og stadig utsatte frister for 4G-utbygging i Tylldalen, registrerer hun at Telenor kommer med lovnader som ikke blir fulgt opp.

– Jeg har ikke jobbet med saken selv og aner heller ikke hvordan det er andre steder i kommunen. Men det er viktig å jobbe mer overordnet med mobildekningen i beredskapssammenheng. Hvis flere bygder har reelle problemer er det veldig fint om for eksempel bygdeutvalg tar et notat og videreformidler det til meg. I stedet for hver enkelt person er det riktig at kommunen i fellesskap setter trykk på Telenor, sier Moen.

Statens ansvar

Myhre Moen bor selv i Tylldalen og understreker at beredskapen svekkes når mobilnettet ligger nede.

– At enkelte distrikter i Norge ikke har fiber og mobiltjenester er ganske alvorlig når samfunnet forventer at alt skal gjøres digitalt. Enkelte ganger er feil på linjer ikke til å unngå, men det må en betydelig større vilje til fra regjeringen for å dette oppe å gå. Det er ikke dataaktørenes ansvar å bygge ut bygge ut bredbånd og 4G i distriktene så staten må ta ansvaret for det, poengterer hun.

Farsen om Telenor-dekning i Tylldalen fortsetter: Lover 4G før jul - eller ut på nyåret 

– Vi er blitt helt avhengig av gode mobilforhold etter hvert. Det skal ikke mer enn en dag uten mobiltjenester så blir det helt umulig. Det som er alvorlig i et sånt sårbart system er at folk ikke har fasttelefoner og det kan fort få alvorlige konsekvenser. Telenor og andre dataaktører bør ha like høy prioritet på gode dekningsforhold der det bor få folk som i byene, mener Myhre Moen.

Artikkeltags