– Vi er en foreldregjeng som sammen med Trysil Sykkelklubb ønsker å starte en aktivitetsgruppe for stisykkelinteresserte barn og unge, forteller Lars Nordli, en av initiativtakerne, i en pressemelding.

– Vi er så heldig å ha noen fantastiske sykkelfasiliteter i Trysil. Da føler vi det er på sin plass å bygge opp et stisykkelmiljø her. På samme måte som at det bør være et skimiljø i Trysil, sier han.

I første omgang er tilbudet for barn mellom sju og 16 år. Det vil bli trening en gang i uka, på søndager fram til sommerferien, før de starter opp igjen til høsten. Treningen vil foregå i Gullia og sykkelparken.

Oppstarten har blitt litt forsinket på grunn av koronasituasjonen. Går alt etter planen, vil det avvikles to treninger før skoleslutt i juni.

Johan Söderlund i TrysilGuidene vil fungere som sykkelinstruktør, og ha treneransvaret for stisykkelgruppene sammen med Erik Frost.

– Dette skal handle om å ha det gøy på sykkel og lære seg sykkelteknikk. Det er ingen krav til sykkel og utstyr, men barna som er med må kunne sykle. Og så oppfordrer vi jentene til å bli med. Blir det mange nok så lager vi egne jentegrupper, sier Lars Nordli.

Initiativtakerne presiserer at de vil følge myndighetenes og kommuneoverlegens råd og veiledninger i forhold til trening i grupper.

– Vi har nå lagt ut påmeldingsskjema til denne aktiviteten gjennom Trysil sykkelklubbs kanaler. Nå må vi se om interessen er stor nok slik at vi kommer i gang før sommerferien, sier Nordli.