Det er Senterpartiets stortingsrepresentant fra Agder, Anja N. Abusland, og hun har fått medienes lys på seg de siste dagene.

Hun ønsker nemlig å skjøtte vervet og rollen som folkevalgt - også i en periode akkurat nå da hun er mor til et nyfødt barn. Hun sier i et intervju med Nettavisen at det har vært vanskelig å finne retningslinjer for spedbarn og amming på Stortinget. Hun mener derfor at Stortinget bør klargjøre sine retningslinjer for amming.

– Når det ikke er klart hva som er lov og ikke og hvor det passer å ha med barn og ikke, så er det lett å tenke at en bare bør la det være. Om en på forhånd vet at det er lov, er det lettere å planlegge, sier Abusland.

Stortingsadministrasjonen har gjort det klart at det ikke er lov til å ta med nyfødte barn inn i stortingssalen. Derfor har representanten Abusland bedt om et unntak. Nå får hun nemlig hjelp av samboeren sin til å passe barnet mens hun befinner seg i stortingssalen.

Hun har med seg barnet i komitémøter hvor hun kan amme og har ikke møtt på noen problemer med det så langt. Imidlertid mener hun det kan bli problematisk med lange voteringer hvor hun ikke får forlate stortingssalen.

Kommentarfeltene på sosiale medier har mange røster som advarer mot å gjøre landets nasjonalforsamling til en barnehage. Abusland sier at hun ser argumentene mot å tillate spedbarn i salen, men synes det bør være mulig å gjøre unntak. Tydelige regler må være førsteprioritet. Videre bør det være mulig å finne løsninger og unntak her. Vi skriver tross alt 2021 og Norge.