EM i fluefiske til Østerdalen

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Sommeren 2020 kommer ihuga fluefiskere fra hele Europa til Rendalen og Stor-Elvdal for å konkurrere.

DEL

Kontrakten ble signert den 23. juni av arrangementsleder i Stor-Elvdal og Rendalen Morten Gustu, Cato Nilsen fra Norske Konkurransefluefiskeres forbund (NKFF) og president i det internasjonale fluefiskeforbundet (FIPS-Mouche) Paul Vekemans fra Belgia.

Kommunesamarbeid

Arrangementet er et samarbeid mellom Glomma Fiskeforening i Stor-Elvdal og Storsjøen Fiskeforening i Rendalen. Det hele begynte med et ønske om å bruke Glomma mer. Første ledd i dette er høstens NM i fluefiske, og dette har nå ført til EM neste år.

– Det er flott å kunne samarbeide for å få til noen i regionen vår, sier Gustu.

Det er planlagt fem ulike fiskeplasser i kommunene under EM: i Storsjøen, Mistra, Atnaelva og to plasser i Glomma.

Opp til 25 nasjoner

Gustu røper at det antakelig blir mellom 18 og 25 deltakernasjoner med lag på minimum 4 personer. Dette tilsier at det fort kan gjeste mellom 160 og 220 fluefiskere i kommunene både under, og i for- og etterkant av EM.

– Håper slik å få markedsført regionen og støttet det lokale næringslivet, smiler Gustu.

Det blir mange virksomheter i arbeid under arrangementet i forbindelse med overnatting, transport, mat og den slags. I tillegg er det alltid behov for engasjerte frivillige. Sistnevnte kan ta kontakt med Morten Gustu eller Per Ivar Strømsmoen. De er spesielt på utkikk etter frivillige som vil kurses til å bli kontrollører under både NM i september og EM neste år.

Strømsmoen og Gustu tar også turen til junior-VM i fluefiske i Tsjekkia noen dager for å observere og lære til Østerdalens eget fluefiskemesterskap.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken