Folk i Fjellregionen benyttet virkelig muligheten til å få et innblikk i innlandsoppdrett av arktisk røye, som kan bli en ny vekstnæring i regionen. Fra fjern og nær troppet både unge og eldre opp.

-Det er ekstra artig at vi fikk med oss folk fra absolutt alle kommuner i Fjellregionen, sier avdelingsleder Mali Hagen Røe i Hedmark Kunnskapspark (HKP) på Tynset.

Seminaret startet med smaksprøver på en rekke delikatesseprodukter av røye i forskjellige smakfulle varianter.

Administrerende direktør Frank Larsen i HKP fortalte bakgrunnen for at de satser på røyeoppdrett, og fortalte om kunnskapsparkens oppdrettsanlegg på Rena, som allerede i 2018/2019 kan levere rogn til nye anlegg. Prosjektleder Tone Blixøen i HKP tok for seg hva som kreves og hvordan man lykkes med røyeoppdrett, mens forsker Karina H. Johansen snakket om hva de vektla i avlen på designrøya Arctic Red.

Banksjef Ann Brudevoll i Sparebank1 Østlandet fortalte hva de kan bidra med og redegjorde for støtteordninger, mens leder Erling Aas-Eng i Hedmark Bondelag tok for seg muligheten for røyeoppdrett som attåtnæring eller en helt egen næring.