Gå til sidens hovedinnhold

Advarer turistene i Trysil: Jakt pågår!

Artikkelen er over 4 år gammel

Destinasjon Trysil har satt opp skilter som advarer turister på tur om nettopp jaktkultur og pågående jakt i skibygda.

Skiltene er satt opp i nærheten av og i tilknytning til avmerkede turløyper i Trysil.

Turistsjef Gudrun Sanaker Lohne sier til Østlendingen at skiltene i all hovedsak står i nærheten av turer avmerket på turkartene ment for både sykkel og vandring.

– De som ikke er så kjent, følger gjerne merkede stier som er tilgjengeliggjort, sier hun.

Skiltet har påskriften:

«Fra 25/9 - 23/12 foregår det elgjakt i hele kommunen, en viktig tradisjon for over 1.000 tryslinger. Frem til 5. oktober oppfordrer vi både syklister og vandrere til å benytte hovedveier, eller stiene i Gullia og på Trysilfjellet. Bruk synlige klær og gjør deg til kjenne. Snakk gjerne med jegere du møter om hvor det er best for deg å ferdes.»

Lohne avviser at skiltene er ment for å få folk til å holde seg unna naturen så lenge jakta pågår.

– Dette har med trygghetsaspektet å gjøre. Hvis jeg skulle ferdes i naturen nå ville i hvert fall jeg like å bli gjort klar over at det pågår jakt i området jeg ferdes, sier hun.

Turistsjefen viser til at det er mye folk som ferdes i fjellet i Trysil i disse dager. Spesielt i forbindelse med helgene.

– Det er ikke alle som er like kjent med hvilke tradisjoner som er i Trysil. Vi ønsker å legge til rette for at alt skal være best mulig. Både for jegere og for folk som benytter naturen til turer. På denne måten ønsker vi å bidra til at både turgåere og jegere skal føle seg trygge og ta hensyn til hverandre, sier turistsjef Lohne.

 

Les også

Må jeg ha rød topplue i skogen under jakta? Hva gjør jeg når jeg møter en jeger i skogen?

Les også

– Ulven legger en klar demper på elgjakta. Det er ikke så moro som før!

 

Kommentarer til denne saken