Gå til sidens hovedinnhold

Vil øke kunnskapen om fritidsfiske i Trysil

Artikkelen er over 4 år gammel

For å øke kunnskapen om fiskernes adferd, holdninger og motivasjon for å fiske, og om fiskets økonomiske betydning for Trysil, gjennomføres det i høst en spørreundersøkelse om fritidsfisket i kommunen.

Undersøkelsen gjennomføres i regi av Norsk institutt for naturforskning, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Transportøkonomisk institutt, og den omfatter fiskere som har registrert sin epostadresse ved kjøp av fiskekort.

Masteroppgave

Åste Sætre Liberg, masterstudent ved Norges miljø- og naturvitenskapelige universitet, skal skrive masteroppgave på bakgrunn av undersøkelsen.

Masteroppgaven skal leveres i mai 2018, og spørreundersøkelsen sendes ut til fiskerne på senhøsten.

Ifølge Sætre Liberg vil fiskerne få spørsmål om adferd, holdninger, motivasjon og økonomisk betydning, i tillegg til sosiodemografiske, og mer «vanlige» spørsmål om hvor de fisker, hvor mye de fisker.

– Kan gi bedre forvaltning

Henriette O.B. Kildahl, masterstudent fra NMBU i 2013, skrev en oppgave basert på en linkende spørreundersøkelse for Engerdal.

Sætre Liberg forteller at spørreundersøkelsen vil kunne gi forvaltningen er informasjon og kunnskap som vil kunne gi en bedre forvaltning.

Kommentarer til denne saken