Bjørn Kråkvik var på elg- og hjortejakt med sine kamerater i Løkendalen jaktlag søndag ettermiddag.

På sin post i nærheten av skogen mellom gårdene Bjørke og Togstad satt Bjørn og hørte at hundene var sluppet og at de hadde fått los.

De skulle prøve å drive ut hjort fra skogen, for de visste det er hjort i området.

– Jeg hørte det ikke var naturlig leven fra bikkjene og da begynte tanken om villsvin å dukke opp Plutselig kommer villsvinet mot meg og da er det bare å gjøre det en skal når villsvin dukker opp; å skyte dyret.

Og som sagt så gjort...

– Det er viktig å understreke at det bare er ett villsvin som er observert i Ringsaker, sier Finn Sønsteby, viltforvalter Ringsaker.

LES OGSÅ: – Det var trolig mitt tamme villsvin som ble skutt søndag
Kjempevillsvin (142 kg) skutt i Våler
Villsvinet «Bertor» engasjerer på nett

Antagelig første i Ringsaker

– Er dette det første villsvinet som er skutt i Ringsaker?

– Jeg tror det, sier Løkendalen jaktlags leder Harald Gropen.

Han har tatt turen til Kråkevik for å se nærmere på villsvinet.

– Men når jeg tenker meg om tror jeg det ble skutt et villsvin for noen år tilbake. det var et dyr som rømte fra en dyretransport på veg til slakteriet på Rudshøgda, fortsetter Gropen.

– Tror dere det er flere villsvin i Ringsaker?

– Det er vanskelig å svare på. Men det blir sagt at det er observert villsvin både i Tandeskogen, i Løkendalen og i øvre Veldre. Det ville være rart om det samme dyret skal være sett flere steder og så vidt jeg vet er det sjelden villsvin streifer rundt alene, sier de to karene.

- Nå blir det fest for jaktlaget

– Hva skjer med dyret nå?

– Det er tatt flere prøver av dyret og sendt til Veterinærinstitutt og Mattilsynet for analyser. Vi har en veterinær som jobber der med på jaktlaget, så dette er gjort riktig, sier Kråkevik.

Villsvinkjøtt er en delikatesse, og jegerne har en viss ide om hvordan deler av grisen skal spises.

– Det blir nok sikkert en fest på jaktlaget og flere til. Så mange kilo kjøtt gir mat til mange personer. sier de to.

Skyt dem

Skog- og viltansvarlig i Ringsaker kommune, Finn Sønsteby i Ringsaker kommune vil sterkt understrek at kommunen ikke har fått noen verifiserte konkrete observasjoner av flere enn dette ene villsvinet.

– Det er viktig å understreke dette, for det unødvendig å skremme opp folk ved å si at det er flere dyr når det er bare et dyr som påviselig er observert, sier Finn Sønsteby i Ringsaker kommune.