Elverum har lange tradisjoner for å spille NM-finaler, men tradisjon tro handler også cupen om å synliggjøre og promotere håndball på steder, plasser og i haller som ikke har for vane å få de aller beste lagene på besøk.

Onsdag kveld satte Tobias Grøndahl & co. seg på bussen til Kolbotn, som fikk æren av å ta imot fjorårets sølvvinner.

Og foran 800 oppmøtte tilskuere fikk hjemmelaget en fin start på kampen da Sander Estil Geiser og Tomas Bergane Johansen sendte hjemmelaget opp i en tomålsledelse.

Men om Elverum trengte et minutt på å våkne, sov de definitivt ikke den neste timen.

For da Tobias Grøndahl, Kasper Thorsen Lien og Sindre Heldal hadde sørget for at gjestene hadde tatt tilbake overtaket i kampen, var det duket for spansk målshow i Sofiemyrhallen.

Fire scoringer av Antonio Serradilla Quenca – kun avbrutt av en nettkjenning fra Magnus Søndenå – og vips så var Elverum foran med seks da det var spilt 10 minutter.

Og sånn fortsatte det. Elverum holdt dobbelt så høy scoringstakt som Kolbotn, og kunne gå til pause på den meget komfortable stillingen 10–21.

Dermed kunne også Børge Lund tillate seg å hvile spillere og la talentene slippe til.

På rekke og rad noterte Eirik Kulvedrøsten, Simen Søgaard, Patrick Helland Anderson og Theodor Starck seg i målprotokollen, og fikk med det benyttet anledningen til å vise seg fram både for trenere og ikke minst de tilreisende fra Taiga'n.

Det hele endte med en særdeles hyggelig 40-19-seier til Elverum, som med det har felt sitt første bytte i jakten på årets NM-trofé.