Gå til sidens hovedinnhold

Jeg bare spør!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg bare spør!

Denne gangen ligger jeg ikke våken og tenker som i andre innlegg jeg har skrevet. Jeg er oppe og har snakket med noen oppegående folk faktisk. De sier vi er litt for snille. Skulle reagert mer. De tør ikke selv.

Så: Bankene overlever og tjener store penger pga. oss, kundene.

Banken tar vare på pengene våre. Vi setter den på konto og tar dem ut i minibanken. Det blir brukt kort oftere en før. Det vil ikke si at vi ikke har bruk for kontanter eller eller veksling noen ganger. Før gikk du til banken, var innom kassa og det ordnet seg. Nå er det minibank og det fungerer ofte veldig bra.

Du kan ta ut penger og du kan sette in penger. Problemet oppstår når du har tatt ut for eksempel euro til reise i minibanken. Det går bra. Men du kommer kanskje tilbake med euro som du trenger å veksle tilbake til kroner.

Det går ikke. Banken tar ikke imot penger!! Banken tjener ikke noe på det sier de. Dra til Gardermoen, der veksler de i ankomst får du som svar. Du kommer ikke alltid tilbake via Gardermoen. (Bompenger og bil ca. kr. 700).

Når banken er så snille og deler utbytte av store overskudd da spør vi:

Hvorfor ikke bruke litt av overskuddet til å "dekke underskuddet" for bruk av service til kundene?

Hvorfor er bank i butikk borte? Spare litt penger for banken? Samtidig gjøre det mye vanskeligere for mange ofte eldre kunder. De får nå ikke oversikten før i brev ca 1 måned senere når de tar ut penger. De liker å følge med på kontoen sin. Ikke lett å komme til banken heller mens de er ofte i butikken i nabolaget.

Jeg har opplevd flere ganger at det ikke er penger i kassa på butikken når folk spør om det. Er det ikke noe som heter plikt for service når du driver bank? Hvem bestemmer i slike saker over hodet til forbrukere?

Hvorfor ikke akseptere et akseptabelt tap et sted når du beholder fornøyde kunder et annet sted.

Gevinsten er der. Betjenningen er der fortsatt ( Post i butikk).

Får butikken noe tilbake av banken for å ta over jobben med kontanter der? Hva om butikken sier dette er ikke vårt problem. Vi gidder ikke å dele ut mer penger og forholder oss til beløpet kunden kjøper for!

Ikke alle endringer nå for tiden er de beste løsninger. Det er noe som heter: Det er ingen skam å snu.

Det blir et kaldere samfunn når alt bare dreier seg om penger og overskudd! Vi kunne trenge litt mer varme!

Karel A. Monné, Elverum

Kommentarer til denne saken