– Jeg har aldri våget å invitere de mest kjente kunstnerne i landet. Det er liksom blitt for stort for meg. Kanskje har jeg vært litt for redd for å få et nei. Men det har vært mange veldig gode kunstnere innom på garden i løpet av disse årene. Og nå er det to helger med to spennende og gode kunstnere på Ringsaker, forteller Karen Syversætre på Syversætre gard på Flisa.

Jubileum nå

– Det var egentlig i fjor det var 15 år siden jeg startet med utstillinger her. Men da ble det av kjente grunner ikke mulig å arrangere noe. Så vi tar igjen litt med en liten feiring nå, sier Karen Syversætre, som åpnet dørene for utstillinger i oktober i 2005.

Det er bildekunstner Linda Prine og keramiker Tine Ditlefsen, begge fra Brumunddal, som nå stiller ut i det spesielle gardsgalleriet på Syversætre. Begge har vært der før, og som alle andre kunstnere som stiller ut på Syversætre, faller de for utstillingslokalet. Det er ikke stort, men veldig sjarmerende.

– Det var Else Marit Aanerud fra Kongsvinger som var en av de to første som stilte ut på den aller første utstillingen. Hun fikk meg til å fortsette. Uten hennes støtte og inspirasjon tror jeg at det mest sannsynlig ikke hadde blitt noen fortsettelse, sier Karen Syversætre.

Aanerud kommer for å åpne utstillingen lørdag.

Sang og salg

Trygve Lillemo er en lokal sanger som vokste opp i nabolaget til Syversætre grad. Han kommer for å sørge for det musikalske innslaget under åpningen.

Ellers blir det som alltid når det er utstilling på Syversætre, åpen kafé med fyr på peisen i veslebygningen. Det blir salg av honning, garn og skinn fra gardens egen produksjon. Det skal fyres opp i steinovnen i bryggerhuset begge helgene for steking av brød, kringle og havrekjeks.

Utstillingen åpner altså lørdag, og den kan ses denne og neste helg. Og det man kan se og oppleve er altså keramikk av Tine Ditlefsen og bilder av Linda Prine.