Kollisjonen skjedde klokken 5.39, fire kilometer sør for Lillehammer, da sørgående tog kjørte på en gravemaskin som sto på toglinjen. Først nesten tolv timer senere kunne togene igjen passere på strekningen.

Gravemaskinføreren kom seg ut av gravemaskinen før sammenstøtet og heller ingen passasjerer på toget ble skadd. Et vitne forteller til VG at sjåføren hoppet ut av førerhuset på gravemaskinen bare sekunder før toget traff. Det ble utført vedlikehold på strekningen, men det er ikke avklart ennå hvordan uhellet kunne skje.

Veidekke Entreprenør, selskapet som var ansvarlig for vedlikeholdet på strekningen, sier de hadde tre ansatte på stedet da sammenstøtet skjedde.

– Det viktigste for oss er at ingen har kommet fysisk til skade. Nå følger vi opp de ansatte og samarbeider med politiet og Bane NOR for å finne ut av hva som har skjedd og hvordan det kunne skje, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset til avisen.

Det ble kjørt buss for tog mellom Lillehammer og Hamar fram til strekningen kunne åpnes for normal trafikk igjen klokken 17.05. Havarikommisjonen undersøkte stedet før gravemaskinen og toget kunne flyttes.

Tog mellom Trondheim og Oslo samt regiontoget mellom Skien/Drammen, Oslo og Lillehammer ble berørt.

 

 

LES OGSÅ: Tog kolliderte med gravemaskin