– Lagsprint er aktuelt. Absolutt, svarte Johaug kontant på NTBs spørsmål om distansen 27. januar i fjor.

Det skjedde etter en seier i skiathlon i prøve-VM i nettopp Oberstdorf.

Etter søndagens NM-seier i skiathlon i Granåsen var tonen en annen. Da var hun mer lunken til lagsprinten i mesterskapet som bare er noen uker unna.

– Jeg kommer ikke til å gå teamsprint i VM. Jeg har altfor lite erfaring med å gå i felt. Det er noe helt annet å gå teamsprint enn et vanlig distanserenn. Du må gå i lag med mange andre, og det er kamp om plasser og tette dueller. Jeg har ikke gått en eneste teamsprint i verdenscupen før, og jeg føler ikke at jeg har erfaring nok til å gjøre noe sånt, sier hun til NTB.

Tøffe løyper

em class="italic"– Du går fryktelig fort på ski og har brukbar utholdenhet, og det kunne ha passet godt på en slik distanse? Det er også løyper i Oberstdorf som kunne ha passet deg godt på en slik distanse?/em

– Hvis det virkelig kniper og ingen andre vil, så kan jeg vurdere det, men jeg vet at det er så mange andre jenter på laget som vil gjøre en mye bedre jobb enn meg, og som har mer erfaring enn det jeg har når det gjelder sprint og teamsprint, svarer Johaug på NTBs invitt.

Svarene til 32-åringen er klare. Dette betyr at hun går tre distanserenn og stafetten i den tyske delstaten Bayern. Det er det hun har gjort i de siste mesterskapene. Johaug er ingen naturlig sprinter i utgangspunktet.

Overlegen

Til gjengjeld er hun en svært skarp distanseløper, og hun synes å ha meget god kontroll på formen fram mot VM-dagene i Oberstdorf.

Søndag var hun overlegen i skiathlon i Granåsen. Hun tok sitt NM-gull nummer 15.

Therese Johaug mener at hun får mye ut av et slikt løp selv om hun fikk en luke allerede etter ett og halvt minutt.

– Konkurranser er den aller, aller beste treningen til å gå fort på ski med startnummer på brystet. Jeg føler at formen er veldig bra, og det aller viktigste er å gå riktig og teknisk på ski. Du kan skaffe deg erfaring.

Johaug sier at hun ikke blir fristet til å senke tempoet selv om ledelsen bare øker og øker. Hun har lyst til å trene på det hun vet kommer når hun er tilbake i verdenscupen.

– Jeg synes det ser veldig bra ut. Jeg føler meg i god form, og kjenner at jeg går bra på ski. Det bli spennende i Lahti kommende helg.