– Det blir å gjøre det man har gjort før. Man endrer ikke på en suksessoppskrift, sier Johaug til NTB.

Sist onsdag startet hun forsesongen med en 7.-plass i jaktstarten på rulleski i Holmenkollen skishow. Det var hennes første konkurranse på veien mot Beijing-lekene i februar neste år.

Der blir Johaugs første OL siden Sotsji i 2014. En dopingutestengelse gjorde at 2018-moroa i Sør-Korea gikk uten langrennsstjernen. Etter comebacket har hun vært nesten uslåelig på distanse i tre sesonger.

32-åringen skal senere i uken på landslagssamling i Sandefjord. Deretter kan det bli en tur i høyden.

– Jeg har ikke helt bestemt meg, sier Johaug.

Viktig uansett

Om åtte måneder satser Helene Marie Fossesholm på å få startplass i flere OL-øvelser. 20-åringen deltok tidligere i år i sitt første seniormesterskap i Oberstdorf-VM. Der sikret hun stafettgullet for Norge på sisteetappen.

Stortalentet fra Vestfossen tok store steg sist sesong, men tar ikke en OL-deltakelse for gitt. Norge får bare stille med fire løpere i hver langrennsøvelse.

– Det blir mye OL-fokus, men man skal ikke gruble over det hele tiden. Det er viktig å gjøre treningsarbeidet uavhengig av om det er OL eller ikke, sier Fossesholm til NTB.

I Holmenkollen vant Fossesholm sommerens første rulleskikonkurranse.

– Det var ekstremt moro å ha på seg startnummer igjen. Det var lenge siden sist.

Høydejobb

For herrenes allroundlandslag blir det en tradisjonell samling på Sjusjøen i slutten av måneden. Deretter venter det «ferie» i juli.

– Det blir samlingsfri, men på ingen måte treningsfri. Folk er klar over at startskuddet for OL har gått. Det handler om å gjøre en kanongod jobb fra nå og fram til man står på startstreken i OL, sier allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Simen Hegstad Krüger ser fram til høydetreningen som venter fra august og utover høsten. Langrenn i Beijing-OL skal gå på rundt 1700 meter over vannet.

– Det blir viktig å gjøre seg de erfaringene man kan. Vi er ikke det laget som har vært mest i høyden de siste sesongene. Det er en solid jobb som skal gjøres, men jeg føler vi har en god plan for å være maksimalt forberedt til OL, sier Krüger til NTB.

(©NTB)