Johaug startet sist av alle og var også soleklart best av alle i sesongens første renn. Hun uttalte før rennet at hun var en smule nervøs, men det så det ikke ut som. Johaug tok kommandoen fra første stavtak og så seg aldri tilbake.

Allerede etter 2,6 kilometer ledet Johaug med 15 sekunder ned til Heidi Weng, mens forspranget hadde blitt på over 30 sekunder til landslagsvenninnen etter 6,1 kilometer.

I mål var Johaug inne på tiden 25.10,7. Johaug og Weng gikk sammen i store deler av rennet, men Johaug ristet Weng av seg et par kilometer før mål og vant overlegent.

– Spent

– Jeg var litt spent på formen før rennet i dag. Jeg synes jeg klarte å gå bra på ski. Jeg roet meg ned og det var ikke noe stress på gåingen. Jeg var litt spent på formen før start i dag, men når startnummeret kom på, kom konkurransegnisten, sier Johaug til NRK etter målgang.

Hun ga seg selv terningkast 4,5/5. Hvorfor ikke høyere? Siden hun manglet den siste gnisten, ifølge hun selv.

Det ble 2.-plass for Weng, som var 43,9 sekunder bak Johaug i mål. Hun fikk nok av problemer underveis i rennet.

– Jeg fikk en sånn stor stein under skien som satt seg fast, så tenkte jeg at jeg bare måtte roe ned. Først ble jeg helt stresset fordi jeg holdt på å gå på trynet, sier Weng og fortsetter:

– Jeg skjønte at jeg bare måtte stoppe og ta det bort. Jeg skrek egentlig etter han ene treneren, men så tenkte jeg «nå roer du deg ned, Heidi, det er ikke liv om å gjøre, det her», sier Weng til NRK.

Uskrevet blad nummer tre

Silje Theodorsen imponerte med å bli nummer tre.

– Det var et fantastisk resultat. Det er så moro å se andre jenter utenfor landslaget som kommer og presterer, det trenger vi, sier Johaug om Theodorsen.

– Å få så gode svar var veldig artig. Jeg føler jeg gjorde det jeg kunne i dag, sier Theodorsen selv.