Gå til sidens hovedinnhold

Johaug slått i sekundstrid – første tap i intervallrenn siden 2016

Therese Johaug har vært ustoppelig på distanserenn med intervallstart. Seiersrekken stoppet brått i en thriller med Jessica Diggins på 10-kilometeren i Falun.

Det ble ikke en oppskriftsmessig Johaug-seier slik man er blitt så vant til. I stedet fikk hun det tøft i de svenske løypene og endte 2,1 sekunder bak Tour de Ski-vinner Diggins.

– Det var kamp om plassene. Skal må stå øverst, må alt klaffe. Det var ikke en maksdag. Dagsformen var nok ikke der. Det var tight opp til Jessica, og dette glemmer jeg ikke så fort. Jeg skal hjem og skjerpe teknikken, sa Johaug til NRK og la til:

– Jeg manglet det lille ekstra giret og ble litt småstiv. Det er de små marginene som gjør at jeg ikke vinner.

For første gang etter dopingutestengelsen måtte Johaug se seg slått i et intervallrenn. Inntil fredag var hennes siste tap i canadiske Canmore i mars 2016.

Holdt ikke

Johaug var litt bak innledningsvis, men hadde fått opp farten da hun var et halvt sekund foran Diggins etter 4,3 kilometer. I utforkjøringene ned mot stadion hadde amerikaneren derimot slått til, og hun passerte åtte sekunder foran etter 6,3 kilometer.

Johaug økte tempoet på vei ut på sisterunden, men var bare 0,1 sekunder foran med 2,3 kilometer igjen. 900 meter før mål hadde hun en ledelse på litt over sekundet, men farten var ikke like høy i de lette partiene mot mål.

De amerikanske løperne slet med dårlige ski Lahti forrige helg, men i Falun slo Diggins også til med gode ski og solid form.

Svenske Ebba Andersson gikk inn til tredjeplassen. Hun ble slått med 14,6 sekunder.

Framgang

Ragnhild Haga viste fortsatt framgang og synes å være tilbake på mye høyere nivå enn det hun har vist de siste sesongene. Hun gikk inn til fjerdeplassen, 40,6 sekunder bak Diggins.

Heidi Weng brukte litt tid på å få opp farten, men fikk også problemer mot slutten og måtte se seg slått av Haga og ble nummer fem. Helene Marie Fossesholm hadde som vanlig en forsiktig åpning og endte på 6.-plass.

Tiril Udnes Weng ble nummer sju. Tvillingsøster Lotta Udnes Weng gikk feil inne på stadion og lå an til å bli disket. Hun mente selv å ha gått for langt.

Det var stilt store forventninger til svenske Frida Karlsson på hjemmebane. Hun åpnet best, men falt av underveis.

Johaug er tittelforsvarer på 10-kilometeren under VM i Oberstdorf.

(©NTB)

(©NTB)

Kommentarer til denne saken