Innlandet fylkeskommune består, ikke minst takket være stemmene fra Ap i fylkestinget. Men partiet var dypt splittet i saken, og i ettertid har Sp bestemt seg for å bryte det politiske samarbeidet med Ap i fylkestinget. Det har med andre ord stormet rundt Innlandet Ap den siste tiden.

Lørdag og søndag er det årsmøte i Aps største fylkeslag. Der blir trolig stortingsrepresentant Lise Selnes fra Nord-Odal gjenvalgt som leder. En enstemmig valgkomité innstiller på gjenvalg av henne som leder i Innlandet Ap, og hun får da i oppgave å samle fylkespartiet igjen etter den opprivende debatten om Innlandet.

Selnes er glad for at statsminister Jonas Gahr Støre skal delta på årsmøtet i Innlandet Ap. Det er det første fylkesårsmøtet han besøker som statsminister.

Støre skal holde den politiske innledningen for de 270 årsmøtedeltakere, som samles fysisk til årsmøtet i Hamar.

Til årsmøtet er det sendt inn hele 119 politiske forslag fra partilagene og kommunepartiene i Innlandet. Forslagene spenner over et bredt spekter av saker, og dreier seg om arbeidsplasser og arbeidsliv, samferdsel, helse, utdanning, velferd og energipolitikk.