Tror krisepakke for bønder kan bli klar torsdag

Ann Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (t.v.) og Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag forhandler med staten om krisepakke til tørkerammede bønder.

Ann Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (t.v.) og Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag forhandler med staten om krisepakke til tørkerammede bønder. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lederne i bondeorganisasjonene har tro på at de om kort tid kan bli enige med staten om en krisepakke for tørkerammede bønder.

DEL

Organisasjonene forhandler med staten om krisepakken. Onsdag kveld kommer det signaler om at det går mot en snarlig løsning.

– Møtet med staten har gått bra. Vi nærmer oss en avklaring. Jeg tror vi kan ha en løsning klar ut på dagen i morgen, sier leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg, til Nationen onsdag kveld.

Lars Petter Bartnes, som leder Norges Bondelag og forhandlingsutvalget, melder også om framdrift i forhandlingene med staten.

– Det har vært møteaktivitet mellom partene i løpet av dagen, og det er framdrift i samtalene. Jordbruket har vært tydelige på at vi ønsker en hurtig avklaring på spørsmålene om en krisepakke utover eksisterende avlingsskadeordning. Det ser ut til å være mulig å få til en avklaring ganske raskt, sier Bartnes.

– Vi har diskutert både samlet totalbeløp og prinsippene for utforming av en krisepakke. Det er viktig å treffe de gruppene som er hardest rammet og bidra til en løsning med relativt rask utbetaling, sier han.

Statens forhandlingsleder Leif Forsell kommenterer situasjonen i en tekstmelding til avisa. «Partene har hatt konstruktive samtaler, og det har vært god framgang i forhandlingene i løpet av dagen og kvelden. Partene møtes igjen i morgen formiddag», skriver han.

(©NTB)

Artikkeltags