Da Løten skulle pynte seg til jul, bidro Løiten Almenning med en haug med juletrær

HJELPER TIL: Isak Øygard og Emilia Yanez, begge fjerdeklassinger fra Hedemarken Friskole, var med på julepynte-dugnad i Løten sentrum.

HJELPER TIL: Isak Øygard og Emilia Yanez, begge fjerdeklassinger fra Hedemarken Friskole, var med på julepynte-dugnad i Løten sentrum. Foto:

Små og store stilte opp for å skape julestemning i Løten sentrum – på dugnad.

DEL

– Vi er med fordi det er gøy og fordi vi vil at Løten skal være veldig fin til jul, sier Emilia Yanez og Isak Øygard, fjerdeklassinger fra Hedemarken Friskole, som brukte et par skoletimer tirsdag på å pynte julegatene i sentrum.

De var ikke alene; her var elever fra voksenopplæringa, spreke pensjonister, barnehagebarn, næringsdrivende og kommuneansatte, som hadde et felles ønske om å gjøre det fint rundt seg i adventstida.

– Det blir litt sånn jul i Skomakergata-stemning. Skikkelig koselig, sier kultursjef Bente Hagen.

Løiten Almenning bidro med en haug med juletrær, og julepynten hadde barn og voksne laget på forhånd, blant annet hjerter med gode ord påskrevet og fargerike skjerf i refleksgarn, som skal lyse opp i mørketida. Julenek, halmbunter, sparker og andre effekter kommer også til å pynte opp på lekeplassen, utenfor biblioteket og mange steder i sentrum.

I tillegg kommer de vanlige julegatelysene, som skal være på plass til julegrantenninga fredag ettermiddag. Da blir det først lystog fra tusenårsstedet til torget ved lekeplassen.

Nå mangler bare snøen, men den er meldt de neste dagene.

Artikkeltags