Denne utgaven av Østerdals-Jul er historisk: – Jeg blir ikke yngre med årene

SISTE: Joar Hagen i Østerdals-Jul holder det som ligger an til å bli siste utgave av Østerdals-Jul. – Etter 40 år med ansvaret for annonse- og løssalget av Østerdals-Jul er det på tide å gi seg.

SISTE: Joar Hagen i Østerdals-Jul holder det som ligger an til å bli siste utgave av Østerdals-Jul. – Etter 40 år med ansvaret for annonse- og løssalget av Østerdals-Jul er det på tide å gi seg. Foto:

Nå vil ildsjelen Joar Hagen trappe ned og gi seg med Østerdals-Jul. Om ingen vil ta over, blir årets utgave den siste.

DEL

En 74 år gammel historie går mot slutten. Siden krigen har Østerdals-Jul hvert et fast inventar i mange hjem på denne tida av året, men nå varsler én av bladets ildsjeler, Joar Hagen, at det er slutt.

– Etter 40 år med ansvaret for annonse- og løssalget av Østerdals-Jul er det på tide å gi seg. Heller ikke jeg blir yngre etter som årene går, og når man nærmer seg 72 år, sier det seg sjøl at alderen begynner å kreve sitt, sier han.

Opplaget har variert fra år til år, men Hagen regner seg fram til de i snitt har trykt 3.500 utgaver hvert år. Det er solid. Opplaget til det første heftet var på 6.000, og utslagsprisen var på to kroner.

Juleheftet har en rik historie. Blant annet fant Kjell Aukrusts forfatterdebut sted i Østerdals-Jul.

Heftet har også vært en viktig økonomisk bidragsyter til lag, organisasjoner, skoleklasser og enkeltpersoner.

– I gjennomsnitt har vi delt ut cirka 20.000 kroner i skistipend hvert år, noe som tilsier rundt 800.000 kroner i alt. I tillegg har vi de siste ti årene delt ut en rekrutteringspris til lag og klubben som har jobbet meget bra med rekrutteringen i alle skidisiplinene, forteller Hagen.

Han vil på vegne av Skisportens Venner i Østerdalen takke redaktørene, journalistene, annonsørene, selgerne og leserne gjennom 40 år.

– Mange har sagt til meg at det blir ikke jul uten Østerdals-Jul, så da spørs det da om det blir slutt med julefeiringa i 2020. Eller om det er noen som vil føre stafettpinnen videre.

Artikkeltags