Julestjerner på rekke og rad

GLADE: Mange kjente julesanger sto på programmet da elevene fra første til fjerde trinn på Jønsrud skole inviterte til årets juleforestilling.

GLADE: Mange kjente julesanger sto på programmet da elevene fra første til fjerde trinn på Jønsrud skole inviterte til årets juleforestilling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen vil gå glipp av den årlige juleforestillingen ved Jønsrud skole i Løten, heller ikke gamlerektor Håkon Krogsrud (86).

DEL

Blant publikum i gymsalen tirsdag satt ordfører, rådmann og skolesjef, i tillegg til flere tidligere ansatte.

– Her ligger det enormt mye arbeid bak, de har jo lært seg alt utenat, sier Krogsrud og blir glad og imponert over det han får se og høre.

Først og fremst gjør elevene på småtrinnet en storartet forestilling med «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Men barnehagebarna og de eldre skoleungene som følger med, uten å forstyrre, fortjener også ros, påpeker den tidligere rektoren, som kom til Jønsrud som lærer i 1958 og ble en drøy mannsalder.

Lett å glemme

Også tidligere lærer Marit Skjærstad har gledet seg til forestillingen.

– Det blir ikke riktig julestemning før vi har vært her, sier hun og er fortsatt litt lei seg fordi hun klarte å glemme hele forestillingen et år.

Men det er lett å glemme, og akkurat det handlet årets juleforestilling om. Martin Brustad og Gjermund Reiersen er åtte år og kjenner seg litt igjen i Alf Prøysens fortelling om bygda der folk glemte både sko på beina og mat i magen.

– Noen ganger glemmer jeg å åpne kalenderen min, sier Gjermund.

– Noen ganger glemmer jeg å ha opp pakkene mine, fordi det er så god mat, sier Martin.

Har øvd mye

Heldigvis glemte de ikke noen av replikkene sine, selv om det var mye å huske og litt ekstra spennende med mye publikum i salen.

– Vi har øvd i to uker, minst, sier guttene.

– Hvordan har det vært?

– Artig, sier Martin.

– I starten var det litt vanskelig, men jeg fikk det til, sier Gjermund.

Artikkeltags