Nå setter matvarebutikkene ned prisene på disse julevarene

JULEPRISKRIG: Matvarekjedene fortsetter å presse prisene ned. Prisene er ytterligere satt ned fra forrige uke på en rekke julevarer. (Foto: Kjersti Westeng, Nettavisen)

JULEPRISKRIG: Matvarekjedene fortsetter å presse prisene ned. Prisene er ytterligere satt ned fra forrige uke på en rekke julevarer. (Foto: Kjersti Westeng, Nettavisen)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Enkelte varer selges med tap.

DEL

Til tross for at ekspertene spådde det motsatte, er julepriskrigen i full gang i dagligvarebutikkene.

Allerede i begynnelsen av desember satte Rema og Kiwi ned prisene på en rekke julevarer, deriblant grøtris, kanel, rødkål og surkål.

Fem karer nektet å forlate puben – så ringte de politiet– Det er umulig å si hvordan prisene vil utvikle seg fremover, men vi skal i alle fall kjempe til kirkeklokkene ringer på julaften. Vi skal ikke gi oss, sa Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, i forrige uke.

Disse varene er nedpriset

Nå melder E24 at matvarekjedene har presset prisene ytterligere ned. Da de sjekket prisene lørdag fant de flere julevarer med ytterligere nedsatte priser sammenlignet med forrige uke:

– Kålrot (ned fra 7,70 kroner per kilo til 2,90 kroner per kilo).

– Sfinx-konfekt (ned fra opp mot 83,50 kroner til 44,90 kroner).

– Klementiner (ned fra 17,90 kroner per kilo til 14,90 kroner per kilo).

– Nidar stor masipangris (ned fra 32,90 kroner til 19,50 kroner).

– Edamerost hel (ned fra 62,50 kroner til 46,10 kroner).

Andre varer, som puffet ris, dijon-sennep, rødbeter og Non Stop, selges også til ekstremt lave priser.

Se en oversikt over prisen på flere julevarer hos E24.

– Vi ga nærmest bort varer

Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi har tidligere uttalt til Nettavisen at det er Coop, Rema 1000 og Kiwi som kjemper om de laveste prisene.

– Vi er beinharde konkurrenter som kniver om de samme kundene, og vi har lovet kundene våre å være billigst. I fjor var enkelte priser helt ville, vi ga jo nærmest bort noen varer, sa Arvin til Nettavisen.

Artikkeltags