Julaften stenger flyplassen

STENGER: Det blir stille på Oslo lufthavn mellom kl 15.00 julaften og kl 11.00 1. juledag. (Foto: Oslo lufthavn/ANB)

STENGER: Det blir stille på Oslo lufthavn mellom kl 15.00 julaften og kl 11.00 1. juledag. (Foto: Oslo lufthavn/ANB)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo lufthavn stenger i 20 timer fra julaften til 1. juledag.

DEL

Oslo lufthavn stenger for kommersiell trafikk julaften klokken 15.00. Nød- og ambulansetrafikk, samt postfly vil gå som normalt.

– Vi stenger fordi vil skal gjennomføre en omfattende testing av systemene for passasjer- og trafikkstyring. Når vi tester disse systemene, er det ikke mulig å ha passasjertrafikk i terminalen, sier prosjektleder Hans Petter Stensjøen i Avinor.

Testingen gjennomføres fordi Avinor ønsker å teste alle kritiske systemer i forbindelse med den store utvidelsen som har pågått siden 2011.

Færrest antall reisende

– Julaften etter klokken 15 er den tiden på året da færrest passasjerer benytter Oslo lufthavn. Derfor har vi valgt å legge testen til dette tidspunkte, forklarer Stensjøen.

Stengingen betyr at all kommersiell trafikk opphører fra klokken 15.00 julaften, og ikke gjenopptas før klokken 11.00 første juledag.

Gardermoen  20160705.
Norwegian-fly LN-NIA  tar av fra Oslo Lufthavn
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Gardermoen 20160705. Norwegian-fly LN-NIA tar av fra Oslo Lufthavn Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto:

Reisende med fly med oppsatt rutetid før klokken 15.00 på julaften, men som blir forsinket til etter klokken 15.00 kan møte som normalt. Dersom fly blir forsinket på julaften, vil det legges til rette for at avgangen går som normalt, dog med svært begrenset tilbud på flyplassen.

Dersom fly blir forsinket inn til Oslo lufthavn og kommer etter kl. 15.00, blir de omdirigert til andre lufthavner i nærheten.

– Vi har samarbeidet tett med alle flyselskapene i forbindelse med denne testen. Alle berørte parter har fått informasjon om stengingen, så den allerede svært begrensede trafikken er enda mer redusert i år, uttaler Hans Petter Stensjøen.

Vanligvis er det rundt 70.000 som reiser til og fra Oslo lufthavn på en vanlig dag. På julaften og første juledag i år vil det være rundt 12.000 passasjerer pr. dag. Ingen flyselskaper har ruter med avgang i den stengte perioden.

Julefeiring med ansatte

Totalt vil ca 120 ansatte fra forskjellige selskaper delta på testingen. Det betyr at mange vil feire julen på flyplassen sammen med kolleger.

– Det blir en uvanlig jul for mange, men heldigvis har vi dedikerte ansatte som har sagt ja til å hjelpe oss med dette. Uten dem hadde det ikke vært mulig, sier Stensjøen.

Han lover å sørge for julestemning og god julemat til alle som er med.

Fra og med første juledag klokken 11.00 vil Oslo lufthavn åpne for fullt.

LES OGSÅ: Prioriterer ny E6

Artikkeltags