Elevene gir julegave til SOS-barnebyer: – De trenger pengene mer enn oss

VIL HJELPE: Elevene på Lund skole i Løten støtter SOS-barnebyer; fra venstre Mathias Cae Ottosen, Ida Emilie Ødegård, Nora Helene H. Palerud, Ole Ebbe Sveen Røhne og Humman Aljuhmany.

VIL HJELPE: Elevene på Lund skole i Løten støtter SOS-barnebyer; fra venstre Mathias Cae Ottosen, Ida Emilie Ødegård, Nora Helene H. Palerud, Ole Ebbe Sveen Røhne og Humman Aljuhmany. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi vil at alle skal få en fin jul, sier Hummam Aljuhmany (9) på Lund skole i Løten, der elevene har samlet inn 5.000 kroner til SOS-barnebyer.

DEL

Pengene sender elevene fra seg med lett hjerte, som en julegave til barn i Gambia.

– De trenger det mer enn oss, sier Mathias Cae Ottosen (12), som er leder i elevrådet på Lund.

Skolen har i mange år sendt faste månedlige bidrag til «sin» afrikanske SOS-barneby. I høst har elevene i tillegg arrangert kafé med salg av kaffe, saft og kaker, for å kunne gi et ekstra bidrag.

– Det gjør meg stolt og glad, sier rektor Pål Marius Skjærstad, som synes elevene gjør en kjempefin innsats med å hjelpe andre. En del av æren skal også foreldre og besteforeldre ha, fordi de brukte så mye penger på kafeen.

Onsdag ble på alle måter en spesiell skoledag, for da ble besteforeldrene invitert til årets juleforestilling på Lund skole. Her ble det servert varm gløgg, julesanger og julefortellinger, og elevene røpet sine juleønsker om at alle skal ha venner å leke med, og en trygg verden å leve i uten krig.

Og det er akkurat hva SOS-barnebyer jobber for å oppnå; at barn over hele verden skal få den omsorgen de trenger og har krav på, og at ingen skal vokse opp alene.

JULEROCK: Onsdag var det juleforestilling på Lund skole i Løten.

JULEROCK: Onsdag var det juleforestilling på Lund skole i Løten. Foto:

Artikkeltags