Pangstart for Andrey i Våler kirke

SUKSESS:  Vålers nye kantor, Andrey Mirgorodskiy, til høyre, fikk mye fortjent ros etter suksessen lille julaften.  Solistene Ekaterina Melnikova, til venstre, Peder Øiseth og Ida Kristin Kilen, samt Våler Kantori bidro til det.

SUKSESS: Vålers nye kantor, Andrey Mirgorodskiy, til høyre, fikk mye fortjent ros etter suksessen lille julaften. Solistene Ekaterina Melnikova, til venstre, Peder Øiseth og Ida Kristin Kilen, samt Våler Kantori bidro til det. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg var nok litt spent og nervøs på forhånd. Men vi var godt forberedt, og jeg tror det gikk ganske bra, sier Vålers nye kantor, Andrey Mirgorodskiy. Han viste lille julaften at midnattskonserten i Våler kirke er i trygge hender.

DEL

Å skulle ta over også den oppgaven og Våler Kantori etter Arne Moseng kunne fort bli som å hoppe etter Wirkola. Men Mirgorodskiy landet støtt.

– Vi hadde veldig flinke solister og Våler Kantori som sørget for at dette gikk så bra som det gjorde, sier han etter at han, gjesteartister og kantoriet hadde gitt mellom 250- og 300 personer en flott avslutning på lillejulaften og en perfekt start på julaften da klokka passerte midnatt og heldigvis fortsatte en snau halvtime inn i den nye dagen.

Sterke lokale

Gjesteartister denne gang var Vålers egne, utflyttede og nå hjemvendte for anledningen, Ida Kristin Kilen og Peder Øiseth. De fleste kjenner dem og vet hva de står for.

Ida Kristin har tatt nye og lange skritt med sin sang. Hun imponerte alle, og spesielt hennes versjon av «O helga natt» var en opplevelse alle vil huske.

Peder Øiseth på trompet er alltid en opplevelse og var det denne gang også. I tillegg til disse to unge artistene har Våler flere av dem rundt om i landet. Så kantor Andrey Mirgorodskiy har mange å plukke av til framtidige midnattskonserter.

Og så var det Ekaterina Melnikova på orgel da. Hun har tidligere hatt konsert i Vålers nye kirke. De som ikke hørte henne da, men nå, fikk en opplevelse av orgelmusikk de aldri vil glemme. Den russiske orgelstjernen var et fyrverkeri, rett og slett.

På solung

Ellers ble juleevangeliet framført på solung av Frank Olav Kilen. Det gikk rett hjem hos alle. Grete Kullerud i Våler Kantori var konferansier og tok forsamlingen kort gjennom midnattskonsertenes historie med kirkebrannen, utekonserten i 15 minus og fram til denne kvelden.

Blomster og velfortjent ros ble det for solistene og Våler Kantori, samt ikke minst til den nye kantoren og lederen for kantoriet, Andrey Mirgorodskiy. Han fikk varm takk for at han valgte å komme til Våler og for programmet denne lille julaften.

LES OGSÅ: «The Steam»-Tony finner freden på Finnskogen

Artikkeltags