Anne Ingeborg og Jostein åpner døra for fremmede og inviterer på julestemning

VELKOMMEN TIL OSS: Anne Ingeborg Bjørnstad fra Elverum og samboer Jostein Skoglund bor i Oslo. Nå ønsker de å invitere fremmede hjem til seg på julaften. (Foto: Privat)

VELKOMMEN TIL OSS: Anne Ingeborg Bjørnstad fra Elverum og samboer Jostein Skoglund bor i Oslo. Nå ønsker de å invitere fremmede hjem til seg på julaften. (Foto: Privat)

Artikkelen er over 3 år gammel

Julaften ønsker de to og dele med fremmede. For å få kontakt har de lagt ut en annonse på Finn.no.

DEL

I annonsen heter det blant annet:

«Normalt sett pleier vi å feire jul med familiene våre, men i år har vi lyst til å gjøre en liten vri på julefeiringen og heller glede noen som gruer seg til jul. Vi har ledige stoler rundt spisebordet som vi håper kan fylles. Vi har ingen sterke tradisjoner, men kan love god julemat, julesanger, varme og mye hygge. Alder spiller ingen rolle, vi har gode stoler for store og små.»

Anne Ingeborg Bjørnstad er fra Elverum, men bor nå på Bjerke i Oslo. Sammen med samboer Jostein Skoglund ønsker hun nå å invitere fremmede hjem til seg på selveste julaften.

– Familien vår er selvsagt alltid velkommen på julaften, men nå ønsker vi at også andre skal få ta del i julefeiringen vår, sier Bjørnstad.

– Hvorfor gjør dere det?

– Vi syns det er veldig trist at noen skal sitte alene på julaften. Når vi er så heldige å ha muligheten til å invitere noen og gi dem en fin kveld, ja så ønsker vi å gjøre nettopp det, sier hun.

Bjørnstad sier at alle er hjertelig velkomne, men samtidig legger hun ikke skjul på at det er ekstra trist å vite at mange eldre sitter alene på selveste julaften.

– Det er trist at noen har TV-en som eneste selskap på en slik kveld. Om vi dekker bare til oss selv eller noen flere, spiller ingen rolle for oss. Vi har lenge tenkt tanken. Nå var det på tide å sette den ut i livet. Nå har vi lyst til å gjøre noe for at de som ikke har det så greit i jula, skal få slippe å grue seg til den store kvelden. Nå måtte vi bare gjennomføre dette. Det blir spennende å se hvordan responsen på annonsen blir, sier hun til Østlendingen lørdag ettermiddag.

Litt tidligere på dagen la hun ut annonsen på Finn.no.

– Hva om det er så mange som tar kontakt at dere faktisk må si nei til noen?

– Det blir i så fall et skår i gleden. Da blir det veldig vanskelig å velge ut hvem som får lov og hvem som ikke for lov og komme. Sånn sett hadde det kanskje vært best at ikke så mange tok kontakt med oss, rett og slett fordi de hadde noen å feire jul sammen med. Men det tror jeg ikke er tilfelle. Det er nok ikke siste gangen vi gjør dette. Det er så hjerteskjærende å tenke på at det er noen der ute som ikke har noen å være sammen med på en slik kveld. For alt vi vet kan det jo være at naboen har det slik, sier Bjørnstad.

Før hun la ut annonsen var Bjørnstad i kontakt med blant annet Oslo kommune og Røde Kors.

– Alle sammen gjør en kjempejobb med sine respektive arrangementer. Et alternativ hadde vært å melde seg frivillig og bidra gjennom en av de mange frivillige organisasjonene. Saken er imidlertid at vi ble foreldre for seks måneder siden og det er ikke alltid like god tid til å bidra utenfor døra nå som før. Derfor valgte vi i stedet å invitere noen hjem. På den måten hjelper vi færre, men samtidig blir kanskje den enkelte sett på en annen måte når de kommer hjem til oss?

– Kanskje vi har kastet oss ut på dypt vann, men vi gjør dette for å hjelpe. Hvis dette gleder noen, er målet oppnådd. Vi håper at noen får kjenne på samhørighet på en dag som ellers ville ha vært tøff, legger Bjørnstad til og understreker at man ikke må være reddd for å ta kontakt.

Les hele annonsen her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken