Stemningsfullt i Gravberget kirke

SKAPTE JULESTEMNING: Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen laget fin julestemning i Gravberget kirke.

SKAPTE JULESTEMNING: Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen laget fin julestemning i Gravberget kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Åpningsmusikken «Lyset» med komponisten Hans Fredrik Jacobsen på fløyte og Tone Hulbækmo på\ kirkeorgelet innledet en svært variert, varm og frodig kirkemusikalsk førjulskveld i Gravbergets intime kirkerom.

DEL

Programmet «Lys i mørketid» hadde et innhold som ivaretok et mangfold av uttrykk i musikalsk spennvidde til gode opplevelser.

Vi fikk være med på en reise i julemusikkens vakre melodiske og harmoniske tonefest lagt til rette av et musikkpar som virkelig kan by på framførelser som fenger. Sammen med sang og deklamasjon fikk vi høre trøorgel, klokkespill, harpe, fløyter og gitar for å nevne noen av instrumentene.

«Det hev ei rosa sprunget", «Mariavise» med melodi fra 1000-tallet, engelsk julemusikk, «Marsj i jula», nyskrevne sanger med tekst av Inger Hagerup og André Bjerke, «et barn er født i Betlehem», en folketone fra Østerdalen – «Hembygdsklokkene», dikt av Alf Hulbækmo vakkert lest av datter Tone. Vi fikk en særdeles flott framførelse av «Stille natt» – disse nevnt blant mange i programmet.

Det ble en julekonsert fylt av varme og energi. Musikere med sans for både det vare, glade og muntre. Vi som hørte og opplevde fikk rikelig med den gode julestemningen.

Artikkeltags