Det er Hamar Arbeiderblad som melder dette.

Politiet fikk melding fra en tilfeldig forbipasserende rundt klokken 4.30 torsdag morgen om at juletreet lå langstrakt på torget.

Oppfordres til å melde seg

Video politiet har sikret seg fra stedet, viser at grana deiser i bakken klokken 3.02.

– Den viser også at en person feller grana. Det er over på ganske kort tid, sier politistasjonssjef Bjørn Lier til avisen, og oppfordrer samtidig personen som har gjort det, til å melde seg.

Operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt sier til NTB at politiet foreløpig ikke har noen mistenkte, men at de har noen ledertråder og vil etterforske saken videre.

– Vi har også fått bekreftet at det må ha blitt brukt en motorisert sag av en viss type, forteller Solberg.

– Rent hærverk

Ordfører Einar Busterud fikk en dårlig start på dagen med nyheten om julehærverket, og han var raskt ute med å si at kommunen vil anmelde saken.

– Dette er rent hærverk. Hvis du legger så mye bry og energi i å ødelegge for tusenvis av andre… Hva er poenget? Dette må åpenbart være planlagt. Dette er ikke noe man gjør etter å ha vært på puben. Hvis noen har så mye overskudd at de får seg til å gjøre noe sånt, da burde de heller bruke det overskuddet til noe mer nyttig, tordnet ordføreren til Hamar Arbeiderblad.