Kan noen tukte «superharens» rekordtid? Se eliteløperne i aksjon i Stavåsen direkte på Østlendingen.no

FAVORITTER: Dette er tre av de sterkeste løperne som kommer til start i det direktesendte Ø-løpet Elite lørdag. Fra venstre: Morten Eide Pedersen, Marthe Katrine Myhre og Petter Johansen.

FAVORITTER: Dette er tre av de sterkeste løperne som kommer til start i det direktesendte Ø-løpet Elite lørdag. Fra venstre: Morten Eide Pedersen, Marthe Katrine Myhre og Petter Johansen. Foto:

I en sesong som er preget av flere avlysninger enn løp, har det vært langt mellom konkurransene for våre beste menn og kvinner med joggesko på beina. Men lørdag stiller de til dyst i Stavåsen, og du kan se løpet direkte på Østlendingen.

DEL

– Det har vært en vanskelig sesong for mange, både arrangører og idrettsutøvere. Nylig ble både Birkenbeinerløpet og Trysilrypa avlyst, og da bestemte vi oss for å komme opp med et løp som kan passe både eliten og bredden uten at det går på bekostning av smittevernreglene, forteller sportsleder i Østlendingen, Wenche Norberg-Schulz.

Løsningen ble to ulike løp:

– Vi har invitert 30 eliteløpere til å delta i et fysisk arrangement i Stavåsen førstkommende lørdag. Der skal de løpe det som for mange elverumsinger er kjent som «Elverumstrimmen lang løype.» Traseen er fem kilometer lang i terreng, og rekordholder er ingen ringere enn «superhare» Sigurd Ruud Skjeseth. Han står registrert med knallsterke 16.39, en tid som ble satt for to år siden.

Ruud Skjeseth har denne sesongen blant annet hjulpet Sondre Nordstad Moen til europarekord på 25.000-meter.

Ruud Skjeseth hadde dessverre ikke muligheten til å stille i Ø-løpet Elite, men det er flere på startstreken som kommer til å strekke strikken langt for å forsøke å tukte superharens tid.

Sterke løpere til start

Blant favorittene finner vi Petter Johansen fra Nes og skiløper Morten Eide Pedersen (Lillehammer), og like bak kommer det et kobbel sterke løpere med Ola Erling Korbøl, Tore Stafset og Østen Brovold Midtsundstad i spissen.

På kvinnesiden stiller rekordholder fra samme løype, Marit Haslie, til start. Hun utfordres av blant andre Marthe Katrine Myhre og Emilie Westli Andersen. Myhre er kjent for både verdenscupdeltakelse i langrenn og flere NM-gull på maraton, mens Løten-jenta Westli Andersen har vært i norgestoppen i orientering.

Haslies rekord er fra 2016 og lyder på 19.50.

Kan hun eller noen av de andre jentene tukte den fire år gamle rekorden?

Det finner vi ut av lørdag 5. september kl. 12.00.

Da sender vi de første 02-snapperne ut fra start, og du kan se hele løpet direkte på Østlendingen. Der får du også intervjuer og reaksjoner fra utøverne etter hvert som de kommer i mål.

Eget løp for mosjonistene – alle kan delta!

Men det er ikke bare eliteutøverne som kan teste seg i den tradisjonsrike løypa i Stavåsen.

– Vi i Østlendingen ønsker selvsagt at så mange som mulig skal få være med og konkurrere. Om det er mot seg selv eller andre, er underordnet. Målet er å bidra til at folk kommer seg ut i skog og mark, og Ø-løpet kan forhåpentligvis være med på å motivere både joggere og supermosjonister, sier sportsleder Norberg-Schulz.

Sportsbutikkene melder om et eventyrlig salg av joggesko, og nå kan man altså få testet dem i et løp som blir akkurat så høytidelig eller uhøytidelig du ønsker at det skal være.

For nå inviterer vi i Østlendingen til en egen Strava-basert konkurranse der alle uansett nivå har lik sjanse til å vinne.

Vinn Hoka-sko

Og dette er svært enkelt: Alle som har lyst løper eller går i det tempoet som er riktig for seg, og laster forsøket sitt opp på treningsappen Strava mellom lørdag 5. september kl. 17.00 og midnatt søndag 13. september (natt til mandag) for å være med i konkurransen. Du får så mange forsøk du vil!

Løypa er drøyt fem kilometer lang, og går i lettkupert terreng med start og mål på skistadion til Strandbygda. Traseen vil bli godt merket i forbindelse med Ø-løpet Elite, så det skal være greit å finne fram selv om du ikke er kjent på Stavåsen-stiene.

Har du ikke prøvd traseen før, kan du sjekke ut løypeprofilen Strava. Søk på «Elverumstrimmen lang løype»

Og det beste av alt: her kan ALLE vinne! Vi trekker ut et gavekort på et valgfritt par Hoka-sko (verdi inntil 1.800 kroner) til én heldig kvinne og én heldig mann.

I tillegg blir det andre spennende uttrekkspremier som abonnement på Østlendingen eller Kondis, samt andre overraskelser.

Underveis i konkurransen vil vi i Østlendingen følge med på resultatlisten og snakke med flere av deltakerne.

– Vi håper så mange som mulig kaster seg med. Hennes kan absolutt hvem som helst delta, uansett alder eller fysisk form. Pass bare på å overholde de generelle smittevernreglene som å holde minst en meter avstand, vær nøye med håndhygienen og ha respekt for at det kan være andre i traseen, avslutter Wenche Norberg-Schulz.

Artikkeltags