(Hamar Dagblad)

Tegneserien Hjalmar er nå å lese i 40 aviser i Norge i tillegg til at serien om barnebokillustratøren og familiefaren er solgt til utlandet. Kanten har tidligere uttalte at serien er løselig basert på eget liv, men at det ikke er noen selvbiografi. Noe fra eget liv han definitivt har overført til serien er fascinasjon for og kunnskap om Whitesnake.

– Ja jeg tror kan noe om dem, men er ikke helt nerd. Det er ikke sånn at jeg har stålkontroll på hele diskografien. Men jeg kan sikkert litt mer enn mannen i gata, sier han beskjedent.


Ikke like ihuga

Og de som har lest mye Hjalmar husker sikkert at Whitesnake både har vært med i serien og at hardrockeren Viggo ikke lar en anledning være ubrukt når det gjelder å prate om bandet.

– Da Viggo skulle etableres var det naturlig å la han få en interesse tett opp mot min egen, bare ganger sju. Coverdale er liksom en gallionsfigur i hardrockhistorien, et enkelt blink til heltedyrkelse for en karakter som Viggo. Han har alle vinylplatene med Whitesnake, inkludert japanske utgaver, sjeldne singler og bootleg-plater, men jeg klarer meg med Spotify. Jeg har heller ikke plakater og en helfigur av Coverdale hjemme slik Viggo har. Det er litt artig å gi en karakter en kraftig interesse for noe, spesielt noe jeg synes er kult også. Da får man framdrift og flere poenger å spille på, også lærer jeg mer om Whitesnake når jeg gjør research. For det er ikke sånn at jeg kan alt av fakta som Viggo kommer med. Jeg må ty litt til Google av og til, forteller Kanten.


Større for Viggo

Kanten måtte bli voksen før han, etter eget utsagn, skjønte hvilket geni Coverdale er og liker det aller meste bandet har utgitt. Kanten så for øvrig bandet på Sentrum Scene for omtrent 15 år siden.

– De spilte utrolig bra, så jeg har gledet meg veldig til denne konserten. Dette er julaften på sommeren for meg og jeg kjøpte billetter sporenstreks etter at de ble lagt ut. Dette ville jeg ikke gå glipp av. Jeg tror nok uansett at det ville vært enda større for Viggo å få Whitesnake rett utenfor døra. For Hjalmar også for den del, han er jo også stor fan, forteller Kanten.

Begge de nevnte figurene ville nok vridd seg av misunnelse over suveniren Kanten tar med seg hjem til Ottestad.

– Trommisen kastet ut trommestikka og det var nok skjebnebestemt at jeg skulle ha den for den bare dalte ned foran meg der det var tjukt av folk, forteller Kanten som ikke kunne vært mer fornøyd med kvelden.

– Det er nesten uvirkelig at de nå spiller et par-tre kilometer fra der jeg bor og de leverer til terningkast seks, mener han.

Om ting går etter planen skal også Vikingskipet etter hvert dyrkes som en innendørsarena for konserter, og da kan det fort bli en kapasitet på over 20 000. Hvis det skjer er ikke Kanten i tvil om hvilket band han ønsker å se der.

– Da må jeg nesten si Extreme. Jeg er blodfan og Nuno Bettencourt er gitarhelten, avslutter han.