Gå til sidens hovedinnhold

Karusellen snurrer videre mot 50 år

Koronaen har redusert deltakelsen litt, men den har ikke klart å hindre Finnskogkarusellen fra å snurre videre mot sitt 50-årsjubileum. – Målet er minst å nå det jubileet og aller helst snurre ytterligere flere år videre.

Det sier leder i Finnkogkarusellen på Åsnes Finnskog. Nå er det 48 år siden Magne Aasen startet det som raskt fikk flere hundre deltakere, aktive og mosjonister, unge som eldre, til å starte i seks løp hvert eneste år.

Flere karuseller er blitt avviklet i løpet av de siste 10 årene, men Finnskogkarusellen har overlevd. Til helga er det klart for nok en sommer med karusell-løp på Åsnes Finnskog. Det er Åsnes Finnskog idrettslag og Finn Trim bedriftsidrettslag som har arrangert i alle år og fortsatt gjør det.

Har justert litt

Den nevnte koronaen har ført til at man har justert programmet de to siste årene. I fjor og i år dreier det seg om fire løp der tre må fullføres for at man skal få registrert deltakelsen.

– I fjor kom vi ikke i gang før etter ferien, men det ble til slutt rundt 80 deltakere. Det var vi veldig godt fornøyd med ettersom usikkerheten nok var stor hos mange etter koronautbruddet. Når vi samme antall deltakere i sommer, skal vi være fornøyde. Nå kjører vi to løp før ferien og to etter. Løpene vil som de siste årene gå i lysløypa på Velta og i terrenget ellers i samme område. Vi tar de påkrevde koronarestriksjonene på alvor og mener at vi skal kunne gjennomføre på forsvarlig måte. Det blir fort avstand mellom løperne når startskuddet har gått, sier leder for Finnskogkarusellen, Kåre Hofgård.

Mange forespørsler

At folk ønsker å løpe karusell fortsatt har man fått bevis for gjennom alle henvendelser med spørsmål om det blir noen karusell i år.

– Ja, det er veldig mange som har ringt og spurt og gitt klart uttrykk for at de håper på mosjonsløp også i sommer. Og det kan vi altså love at det blir. Skjer det ikke noe helt spesielt kommer vi også til å fortsette fram til 50-årsjubileet, sier Kåre Hofgård.

De fire løpene man skal gjennom i sommer er første løp søndag og mandag førstkommende med tre kilometer for menn og to kilometer for kvinner. Løp to er henholdsvis fem – og tre kilometer, tredje løp 4,5 kilometer for alle, fjerde og siste løp 10 kilometer for menn og fem kilometer for kvinner.

For barn er det egne og kortere distanser som også gjennomføres i området ved lokalet Sandberg på Velta der lysløypa går.

Kommentarer til denne saken