Nominasjonskomiteens første utkast til bystyrelista ble levert onsdag 16. november, og det kom inn rundt 80 forslag som ble vurdert.

Ett av forslagene var elverumsingen Kasper Silkoset Syvertsen, som ble innstilt på en solid 11. plass.

Oslo bystyre er Oslo kommunes øverste politiske myndighet, og bestemmer blant annet hovedlinjene i utviklingen av byen og kommunens tjenester.

På liste med landsmoderen

Hovedpersonen selv har allerede i sin politiske karriere hatt flere verv lokalt og regionalt, og ser stort på tilliten som nå vises til ham.

– Jeg er stolt og glad, men også full av ærefrykt. Det er noen gørflinke folk jeg får stå på lista sammen med, som har bidratt til å skape gode sosialdemokratiske fellesskapsløsninger i Oslo over åtte år, sier han til Østlendingen.

Han er foreløpig bare innstilt, men det skremmer ikke unggutten fra å tenke framover.

– Jeg er ordentlig motivert til å jobbe for folka i Oslo som ønsker seg politikken. Også er det jo veldig stas å få stå på liste med selveste landsmoderen, smiler han.

Med det så mener han selvfølgelig Gro Harlem Brundtland, som var nederst på listen, men allikevel med.

Andre perspektiver

Selv om Syvertsen fortsatt er ung, har han en lang liste med politiske verv.

– Jeg er spesielt stolt av vervene som Barn- og unges ordfører i Elverum i tre år, og som elevrådsleder på ELVIS (Elverum videregående skole) i to år. Det er i Elverum jeg har lært meg alt jeg kan om politikk, men jeg flyttet etter hvert til storbyen for å studere og engasjerte meg da i Oslo-politikken.

– Hva kan en elverumsing tilføre Oslo-politikken?

– I all ydmykhet så tror jeg det er noe Oslo trenger, at folk som meg som har andre perspektiver, kan bidra med sine synspunkter. Også er jeg jo opptatt av samspillet mellom by og land, og Oslo er jo veldig viktig også utover egne bygrenser, sier han.

– Hva slags erfaring kan du få ut av dette, og kan det være noe å ta med tilbake til Elverum en dag?

– Jeg kommer aldri til å utelukke at jeg vender tilbake til Elverum en gang, men akkurat nå er jeg fokusert på å drive politikk i Oslo, og skaffe meg noen studiepoeng. Heldigvis jobber jeg nå i Norsk Tipping på Hamar, så det blir litt flere turer hjem til mamma på Hanstad enn vanlig, smiler han.

Komiteen ser for seg å legge fram en enstemmig anbefaling i starten av januar neste år.

– Jeg heier også på de flinke Ap-folka som står på hver dag for Elverum, både lokalt, regionalt og gjennom Hedmarksbenken på Stortinget.