Gå til sidens hovedinnhold

– Fantastisk å bli verdensmester på hjemmebane

Artikkelen er over 3 år gammel

Robert Paulsbyen forsvarte tittelen og er verdensmester for tredje gang. Han er den første verdensmesteren fra Elverum som blir verdensmester på hjemmebane.

Stemningen var på kokepunktet i et fullsatt Terningen Arena. Byens store idrettshelt innfridde. I 11. runde måtte Bojan Miskouvic fra Kroatia gi tapt for elverumsingen.

– Jeg var i grenseland av hva jeg klarer, men det er helt fantastisk å lykkes på hjemmebane, foran hele familien og så mange elverumsinger. En uforglemmelig kveld, sier Robert Paulsbyen.

Dermed er Robert Paulsbyen verdensmester for tredje gang. Han ble dobbelt verdensmester for profesjonelle og amatører i 2015.

Best i det meste

Lørdag kveld ble han verdensmester på ny i Elverum.

Robert Paulsbyen var best i de fleste rundene, selv måtte han ned på et kne i niende runde. Da var han rystet. Kroaten var på veg inn igjen i kampen.

Men Paulsbyen tok seg mesterlig inn igjen, og til slutt klarte ikke kroaten å stå imot de tunge sparkene og slagene fra elverumsingen.

I 11. runde ga kroaten opp. Han hadde også tidligere vært nede på kne – i alt tre ganger.

- Ikke udødelig

- Kanskje var det litt greit at hjemmepublikum fikk se hvor lett en kamp kan skifte kararakter. Sparket kom plutselig, og jeg merket det godt. I 10 sekunder var jeg rystet. Men jeg er stolt over at jeg klarte å ta meg så fint inn igjen. Det er ikke lett når du er full av adrenalin og plutselig får et uventet spart. Publikum fikk se at jeg ikke er udødelig, forklarer Paulsbyen.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Robert Paulsbyen her! (Ø+)

Eksploderte i Robert-rus

Hele Terningen arena eksploderte i Robert-rus og Robert-rop.

– Det var en hard match. Motstanderen var en fin og tøff type. Han var vanskelig å lese, hadde pokerfjes og bokser links og går med høyrefoten foran. Det er uvant. Jeg hadde noen treff som andre ville ha gått i bakken for. Jeg måtte yte mitt aller beste, forklarer Paulsbyen.

Så ser han seg om og ser arbeidskameratene fra brannstasjon kledd i Robert-trøyer som sprutet konfetti over hele ringen.

– Jeg håper virkelig publikum fikk valuta for pengene. Det var dette jeg drømte om. En skikkelig fight og en flott avslutning på karrieren i Elverum. Dette var stort, sier Robert tydelig rørt.

Dypfylt takk

Fra ringen takket han samboer, barn, foreldre, trenere og alle som har støttet ham gjennom en lang og seierrik karriere.

– Jeg hørte stemmen til Gine, Alf (Rustad), barna mine, kolleger – jeg fikk med meg det meste, kanskje litt for mye, smiler Robert.

– Hvordan skal VM-tittelen feires?

– Det blir en rolig feiring. Først blir det en dusj, men jeg kjenner at jeg er ganske ør og mør – det blir nok en tidlig kveld på meg, sier Paulsbyen.

Likevel gjør han seg klar til en liten takkerunde i Leiret.

– Og kjenner jeg mamma rett, baker hun en kake vi skal kose oss med i morgen.

VIDEO: Se hele tittelkampen i opptak her! (Ø+)

Litt for spennende

Samboer Gine Bjørnebo var lettet og svett etter matchen.

– Kampen ble litt for spennende. For en motstander. Det ble en flott kamp. Jeg er glad det er over og at Robert er verdensmester igjen. Klart jeg er stolt av ham, sier Bjørnebo.

Mamma Solrun og pappa Per Rune Paulsbyen var også lettet og glad.

– Det er stort å oppleve dette foran så mange elverumsinger. Vi er så stolte. Men nå håper jeg det er siste matchen til Robert. Nå har han til og med blitt verdensmester på hjemmebane, sier Solrun.

Helt stille fra mor

Hun hadde fått munnkurv på forhånd av sønnen.

Robert ville ikke høre de høye heiaropene fra moren.

- Jeg hørte ikke henne, men jeg visste hun var der - jeg har mye å takke foreldrene mine for, smiler Robert Paulsbyen.

 

Kommentarer til denne saken