– Vi skal gå ut i hundre

GLEDER SEG: Martin Skjelbreid Ellingsen og resten av KIL-mannskapet står foran sin største opplevelse, og utfordring, når Rosenborg venter i cupfinalen.

GLEDER SEG: Martin Skjelbreid Ellingsen og resten av KIL-mannskapet står foran sin største opplevelse, og utfordring, når Rosenborg venter i cupfinalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med karrierens høydepunkt så nære, kjenner Martin Skjelbreid Ellingsen det kribler. – Jeg gleder meg helt vanvittig, sier elverumsingen.

DEL

For gutter som er vant til å spille foran snaut 1.500 tilskuere på Gjemselund, kommer møtet med et fullsatt Ullevaal, og dermed 27.000 tilskuere, til å bli helt spesielt.

– Jeg gleder meg helt vanvittig til å løpe ut på matta til oppvarming, og bare kjenne på følelsen. Det kommer til å bli helt utrolig, sier Martin Skjelbreid Ellingsen.

Men midtbanespilleren mener Kongsvinger-gutta har kontroll på nervene, enn så lenge.

– Jeg føler det. Det kommer til å bli ganske spesielt, men vi vet hva vi skal gjøre og vet hvordan vi ønsker å framstå. Så jeg føler vi har god kontroll.

– Katastrofe for RBK

På motsatt banehalvdel står Rosenborg, Norges suverene ener de to siste sesongene, med både seriegull og cupgull sist sesong, og et suverent seriemesterskap denne sesongen også.

Akkurat det å møte Rosenborg er perfekt, mener Ellingsen.

– Vi har ingenting å tape. Vi har kommet til en finale som er utrolig stort for oss. For Rosenborg er det katastrofe å ikke vinne denne kampen. I teorien skal de vinne ti av ti mot oss, sånn er det bare.

Men Kongsvinger har sjokkert tidligere. De slo Strømsgodset på et fullsatt Marienlyst i Drammen i semifinalen, en god referanse å ha med seg til Ullevaal.

– Vi viste i den kampen at vi kan hamle opp med alle. Det er også den følelsen vi sitter med. At alt er mulig.

Men trønderne er den ultimate utfordringen.

– Det er ett hakk opp igjen. De har nok et høyere tempo og et høyere nivå enn oss.

– Forventer du et stormløp fra Rosenborg de første minuttene?

– Jeg tipper de kommer til gå ut i hundre, men det er greit det. Det er planen vår også, svarer Ellingsen kontant.

For Kongsvinger har ikke tenkt å være statister i Hedmarks første cupfinale noen gang.

– Vi kommer til å spille vårt spill, uansett. Vi justerer oss jo litt etter motstander, som vi alltid gjør, men vi har mest fokus på oss selv og hva vi kan gjøre.

Kribler

Fredag kom Kongsvinger-gutta hjem til Norge etter en snau uke på treningsleir i Berlin. Da Østlendingen snakket med Ellingsen torsdag, var han glad det nærmet seg hjemreise.

– Vi venter jo egentlig bare på å komme hjem og på at det skal bli søndag og kampdag. Det kribler, sier Ellingsen, som mener rødtrøyene har hatt godt av dagene i Tyskland.

– Det har vært en del trøkk rundt oss så vi får jo en viss skjerming av å være her. Samtidig har vi fått trent på gress, som egentlig er det viktigste med tanke på kampen på Ullevaal. Nå skal vi være så godt forberedt som vi kan være, så får vi se om det holder på søndag.

Artikkeltags